Jojić za SOCCER: Mnogo mi znači što su Rnići sa mnom. Nemanjina supruga mi napravila i tortu

Sjajno je Miloš Jojić počeo avanturu u austrijskom Volfzbergeru u koji je stigao na pozajmicu iz Istanbul Bašakšehira. Ali, pojava koronavirusa prekinula je sve dalje aktivnosti.

Baš u ovom peridu proslavili ste rođendan?

 - Svakako neobična situacija mada ih ni ranije nisam glamurozno slavio. Saigrač mi je stari poznanik iz Partizana Nemanja Rnić. Bio je prisutan sa suprugom, kojoj se zahvaljujem za tortu koju je napravila, i njihvo dete je bilo sa nama. Intimno društvo kako nalaže situacija i pravila.

Kako podnosite izolaciju?

 - Iskreno, ne pada mi teško. Navikao sam se tokom profesionalne karijere da dosta vremena provodim sam sa sobom. Konstantno čitam knjige jer smatram da je to najbolji vid dodatnog obrazovanja i relaksacije. Povremeno pogledam vesti. Nemački mi nije problem jer sam ga savladao igrajući u Dortmundu i Kelnu. Uopšte mi ne smeta što su zatvoreni kafići, klubovi… a puno mi znači prisutvo porodice Rnić.

Treninzi su sastavni deo dana?

 - Pošto su zatvoreni svi parkovi i teretane prinuđen sam da radim kod kuće. Trudim se, koliko god mogu, da održim formu. Ne zna se kada će se situacija normalizovati i to je osnovni razlog posvećenosti treningu u kućnim uslovima. Dovijam se na razne načine i ne želim da se opuštam.

Još nešto što karakteriše dan u izolaciji?

- Ishrana je na prvom mestu. Čak i kuvam, a pravim i specijalne energetske sokove.

Neka poruka, savet?

- Moramo da se pridržavamo pravila da bi sačuvali jedni druge. Verujem da će sve brzo proći i da ćemo se vratiti starim obavezama, navikama i poslovima .

Šta Vam najviše nedostaje?

 - Bez svega mogu osim bez fudbala! Ništa mi drugo ne nedostaje. Bez fudbala, teško!

Kažu da su fudbaleri neodgovorni u vreme koronavirusa?

- Neću komenatrisati postupke pojedinih kolega. Imao sam tri dana slobodno i planirao da dođem u Beograd baš kada je epidemija počela da se zahuktava. Procenio sam da je najbolje da ostanem u Austriji, po cenu samoće. Mislim da mi je bila dobra procena.

(Piše: Miloš Topalović; Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Petak
16:00
Belshina
Gorodeya
Petak
18:00
Dinamo Minsk
Torpedo Zhodino
Subota
14:30
Shakhter S.
Neman Grodno
Subota
16:30
BATE Borisov
Ruh Brest
Subota
18:30
Dinamo Brest
Slavia Mozyr