SP: Očajni Kamerunci se namestili Švajcarcima

Da se na lažemo, ovaj Kamerun je užasan. Taktički limitiran, to smo znali, ali da ih trkački ostave iza sebe Švajcarci... E to je već nešto što nismo očekivali. Šupo Moting u Kamerunu deluje kao Šupo Moting za sirotinu naspram onog iz Bajerna. Vensan Abubakar kao da nosi šporet na leđima, a bojler napred... Užas. Na kraju, ne baš neki blistavi izabranici Murata Jakina savladali su afričku selekciju - 1:0 (0:0)

U prvom poluvremenu smo i videli nešto od Kamerunaca. Zomer je morao fino da "pocepa" rukavice u dva navrata, samo posle toga kao da je neko izvukao svu energiju iz tima Rigobera Songa. Uostalom, zar u ovakvom sastavu nije bilo mesta za Leandrea Tavambu, bar da ga ima na klupi i proba da skokom dođe do izjednačenja? Na njegovu žalost, nije ga poveo.

U 35. minutu je došlo i do sporne situacije kada je Kolin Fai ubacio loptu na peterac, a Vildmer startovao i sprečio gol. Možda je to bio uzrok da moral padne na najniže grane Kameruna.

Jedini gol na meču viđen je u 48. minutu. Ostavili su "neukrotivi lavovi" ili bolje rečeno "pogubljene mace" samog Mbola, koji je sa pet metara sinu svoje zemlje, koji igra za ovu drugu, da razmisli o smislu života, a onda savlada jedinog vrednog pozitivnog pomena kod Kameruna - Andrea Onanu.

ŠVAJCARSKA – KAMERUN 1:0 (0:0)

Strelci: Embolo 48;
Stadion: Al Džanub;
Gledalaca: 39.089;
Sudija: Fakundo Teljo (Argentina);
Žuti kartoni: Fai, Akandži (Kamerun), Elvedi (Švajcarska)

ŠVAJCARSKA (4-3-3): Zomer – Vidmer, Akandži, Elvedi, Rodrigez (od 90. Džomert) – Džaka, Frojler, Sou (od 71. Fraj) – Vargas (od 81. Rider), Embolo (od 71. Seferović), Šaćiri (od 71. Okafor)

KAMERUN (4-3-3): Onana – Fai, Kasteleto, Enkulu, Tolo – Angisa, Um, Hongla (od 68. Ondua) - Embeumo (od 81. Ngamale), Šupo Motan (od 74. Abubakar), Ekambi (od 74. Enkudu)

(Foto: Beta/AP)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Nedelja
02:05
Ind. Medellin
America de Cali
Nedelja
11:00
Japan
Costa Rica
Nedelja
14:00
Belgium
Morocco
Nedelja
16:00
APOEL
Omonia
Nedelja
17:00
Croatia
Canada