Rusi se podsmevaju Kataru: Ono Mundijal?

žIako je njihova reprezentacija zbog agresije na Ukrajinu izbačena iz dodatnih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, u Rusiji nisu propustili da prokomentarišu otvaranje Svetskog prvenstva 2022. u Kataru gde su domaćini izgubio od Ekvadora 0:2.

Ono što je dodatno okarakterisalo čitavu situaciju su scene sa poluvremena kada su navijači domaće ekipe krenuli da napuštaju stadion, koji je na kraju bio prazan:

„Posle završnog zvižduka tribine su izgledale prilično tužno. Videli smo samo crvena sedišta, a fudbal koji su njihovi reprezentativci pružili bio je potpuno nezanimljiv“, opisao je ruski novinar i nastavio:

Utakmica je, prema istom mišljenju, bila izuzetno dosadna, a osrednja igra domaćih je uticala na navijače koji „nisu mogli da gledaju“ besciljno lutanje svojih igrača.

Naravno, bilo je i poređenje sa prošlim svetskim prvenstvom koje je održano u Rusiji 2018. godine. Taj turnir je, prema rečima njihovih novinara, bio legendarni. Domaćini su meč otvorili trijumfom od 5:0 protiv Saudijske Arabije u Grupi A, a uspešan niz prekinula je Hrvatska, koja je u četvrtfinalu slavila boljim izvođenjem penala. 

(Foto: Beta/AP)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Sreda
18:00
RB Leipzig
Hoffenheim
Sreda
18:00
Fiorentina
Torino
Sreda
19:00
Nantes
Marseille
Sreda
20:00
Maritimo
Porto
Sreda
20:45
Mainz
Bayern M.