Zvezda ima jasan cilj: Bugari moraju pasti

Fudbaleri Crvene zvezde nemaju pravo na kiks. Odrekli su ga se, ne baš svojevoljno, ali jesu, u porazu od Mitjilanda na travi Rajko Mitić stadiona (0:1). Poklopilo se tu sve što ne treba u timu srpskog prvaka i epilog je da sada umesto da Dejan Stanković uvežbava igrače sa manjom minutažom, mora da pobedi Ludogorec (četvrtak, 18.45) kako zna i ume.

Brigu Beograđanima zadaje činjenica da su kažnjeni od strane UEFA igranjem meča bez prisustva publike, tačnije, niko iznad 14 godina neće moći da prisustvuje događaju. Isti slučaj je bio i protiv Kajrata u kvalifikacijama. To je epilog gađanja predmetima sa tribine igrača Mitjilanda, arbitara, ali i projektila koji je pogodio Zvezdinog trenera Federika Panonćinija.

- Situcija i povreda koju sam zadobio su u štampi mnogo dramatičnije prikazani, nego što je to zaista bio slučaj. Proveo sam jednu noć u bolnici, a situacija je odmah bila pod kontrolom. Nije bilo ozbiljnih posledica niti velikih problema. Želim da se zahvalim svima koji su brinuli za mene, pružili mi podršku na različite načine – rekao je Federiko Panonćini.

Ono što je dobro jeste što se crveno-beli do kraja pitaju za sve. Ako zabeleže dva trijumfa, protiv Bugara i u poslednjem kolu u Kamenolomu protiv Brage, sigurno idu dalje.

Ukoliko se nekim čudom desi da Zvezda izgubi ili odigra nerešeno, ostaće na sedam, odnosno, imaće osam bodova. I da Braga ostvari pobedu, moraće u poslednjem kolu protiv Brage da se bore makar za bod.

Crvena zvezda mora da pobedi Ludogorec, jer ukoliko Mitjiland pobedi Bragu, Danci će imati osam bodova, a Zvezda kiksne protiv Ludogoreca, ostaje na sedam, odnosno, osam bodova. Tako ostaje da Braga u poslednjem kolu treba samo da sačuva mrežu za prolaz dalje, a crveno-beli moraju da pobede.

U Bugarskoj je Zvezda slavila mada, mora se priznati, imali su sreće koja je nedostajala potom protiv Mitjilanda. Od tada, tim iz Razgrada je poražen od Brage, a ima i novog trenera. Upravni odbor odlučio je da raskine saradnju sa trenerom Valdasom Dambrauskasom, koji je otišao u Hajduk iz Splita. Uprava prvaka Bugarske odlučila se na ovaj korak baš posle poraza Ludogoreca od Crvene zvezde u Ligi Evrope (0:1).

Ekipu od tada vodi Stanislav Genčev. On je igrao za ovaj klub u periodu 2011-2013. godine. Od 2019. godine, ovo mu je četvrti put da preuzme kao vršilac dužnosti ulogu trenera u Razgradu.  Ludogorec ove sezone pruža dobre partije u bugarskom prvenstvu, gde su na 11 mečeva upisali 10 pobeda i jedan poraz.

Prethodni dueli

  1. 09. 2021. LE Ludogorec - Crvena zvezda  0:1
  2. 08. 2016. LŠ Crvena zvezda - Ludogorec  2:4* np
  3. 07. 2016. LŠ Ludogorec - Crvena zvezda  2:2

 

Tabela

  1. Braga 4        3        0        1        9:5    9
  2. Crvena zvezda 4        2        1        1        4:3    7
  3. Mitjiland 4        1        2        1        4:5    5
  4. Ludogorec 4 0        1        3        3:7    1

(Piše: Vladimir Šoškić; Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Četvrtak
18:45
Lyon
Rangers
Četvrtak
18:45
Napoli
Leicester
Četvrtak
18:45
Real Sociedad
PSV
Četvrtak
18:45
Partizan
Anorthosis
Četvrtak
19:00
Atalanta
Villarreal