Overavanje plasmana: Partizan ne ide u Estoniju samo da vidi Baltik

Partizan je pred vratima nokaut faze Lige konferencija. Malo je nedostajalo da se u Gentu već plasira dalje, ali... Nije izdržao. Sada se na mesto pored aut linije vraća Aleksandar Stanojević, koji je izdržao suspenziju u Belgiji i biće ponovo tu da glasom usmeri igače u Estoniji. Utakmica protiv Flore biće mu 29. na evropskoj sceni sa crno-belima, a do kraja grupne faze će izjednačiti rekord koji drži Vladimir Vermezović sa 30 mečeva u UEFA kupovima.

Nažalost po crno-bele do kraja polusezone biće lišeni pomoći Bibarsa Natha. Fantastični Izraelac ima problem sa niskim nivoom crvenih krvnih zrnaca. Zbog toga je napustio meč reprezentacije sinova Davidove zvezde protiv Austrije, a posle detaljne analize utvrđeno je zbog čega je često ove jeseni morao van igre posle sat vremena. Nije to bilo vezano za godinu proizvodnje, da se malo našalimo, već sa anemičnosti.

- Nažalost, dobio sam rezultat niskog testa krvi. Biću odsutan do januara. Čekam da se vratim kući zdraviji i jači. Video sam sve vaše objave i poruke podrške, stvarno cenim to - rekao je Natho.

Floru smo videli u Beogradu, doduše nešto i oslabljenu, a opet daleko od nekog utiska da su ekipa iznad ranga bilo kog člana Prve lige Srbije. Vole da igraju otvoreno, koriste maksimalno fizičku snagu, uz primetan manjak tehničke i taktičke obučenosti.

Pauza zbog reprezentacije prijala je Danilu Pantiću da se dodatno oporavi.

- Bilo nam je stvarno potrebno nekoliko dana da se odmorimo jer smo imali naporne utakmice. Odigrali smo dosta utakmica u prethodnom ciklusu, dobro nam je došla ova pauza. U petak smo počeli sa treninzima, imaćemo par dana napornih treninga da bismo se vratili u ritam - rekao je Pantić za klupski sajt uoči meča sa protiv Vojvodine.

Zbog baklji i bacanja predmeta u teren

I tim iz Humske je, poput Zvezde, zbog ponašanja neodgovornih na tribinama završio sa UEFA kaznom. Disciplinska komisija UEFA odredila je da Partizan mora da plati 8.000 evra globe zbog ispada navijača na tom susretu. Najpre, zbog paljenja baklji crno-beli su dužni da plate 1.250 evra, a zbog toga što su navijači bacali predmete u teren klub će morati da izdvoji 6.750 evra u kasu Evropske kuće fudbala. Ukupno, dakle, tačno 8.000 evra.

Ono što deluje kao izvesno je da bi Rikardo Gomeš mogao da prestane da izvodi penale u Humskoj. Posle onog protiv Proletera, koji mu je Nikola Petrić ukrotio, nalazi se na brojci od devet izvedenih, a samo četiri iskorišćena u crno-belom dresu.

Prethodni dueli

  1. 09. 2021. LK Partizan - Flora   2:0
  2. 07. 1999. LŠ Flora - Partizan   1:4
  3. 07. 1999. LŠ Partizan - Flora   6:0

 

Tabela

  1. Gent 4 3        1        0        5:1    10
  2. Partizan 4        2        1        1        5:2    7
  3. Flora 4 0        2        2        4:7    2
  4. Anortozis 4        0        2        2        4:8    2

(Piše: Vladimir Šoškić; Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Četvrtak
18:45
Lyon
Rangers
Četvrtak
18:45
Napoli
Leicester
Četvrtak
18:45
Real Sociedad
PSV
Četvrtak
18:45
Partizan
Anorthosis
Četvrtak
19:00
Atalanta
Villarreal