Daj, Bože! Odlazi Bertomeu

Možda smo pristrasni, ali čovek koji je privatizovao Evroligu, pokušao da napravi NBA za sirotinju i bio poražen kada je finansijski kolač u pitanju od jedne tako slabe FIBA i zaslužuje da ode. I dok će Đordija Bertomeua Španci braniti, grčki klubovi, podržani Makabijem, žele da mu vide leđa. Verovatno i oni sa Jadrana, jer je sve sveo na komercijalu, u kojoj se mesta kupuju, a nema pravih giganta sporta jer se eksperimentiše sa nemačkim i francuskim klubovima.

Možda jeste Monako u košarci bogat, ima dobre rezultate, al ko će da nauči tamošnju publiku da košarka nije "offence and defance" pokliči u pauzi dogovaranja sa ženom oko piknika za vikend.

Mundo Deportivo, ugledni katalonski list, javlja da će posle 22 godine Bertomeu napustiti mesto prvog čoveka takmičenja. Traži se rešenje kod pojedinih kako da pređu nazad u FIBA, a da ne plate 10 miliona evra, koliko košta penal za napuštanje takmičenja Evrolige pre 2026. godine.

Ne znamo, ali se nadamo, mada ovo je jedno treći put da Španca smenjuju, a svaki put je "preživeo". Sada, nadamo se da će otići. Podsetimo, u junu su Panatinaikos, Olimpijakos, Makabi, Žalgiris, Efes, CSKA i Milano glasali za njegovu smenu iz UO takmičenja, što je na kraju i uvaženo, ali je zadržao mesto predsednika.

(Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Četvrtak
18:45
Lyon
Rangers
Četvrtak
18:45
Napoli
Leicester
Četvrtak
18:45
Real Sociedad
PSV
Četvrtak
18:45
Partizan
Anorthosis
Četvrtak
19:00
Atalanta
Villarreal