Radonjić saopštio lepe vesti navijačima Zvezde

Gotovo 19 meseci Zvezdaši su čekali novi evroligaški spektakl u Beogradu. Dočekali su ga, baš kao i novo fantastično izdanje crveno-belih. Crvena zvezda mts je dočekala Žalgiris, spremna da ostvari pobedu, a put do nje je trasirala granitna odbrana.

- Osećaj posle utakmice je veoma dobar. Ovo je izuzetno bitna pobeda za nas, naročito imajući u vidu momenat u kojem se nalazimo i sve probleme sa kojima se suočavamo. Utakmica je bila veoma teška od početka do kraja. Naša odbrana je bila na dobrom nivou skoro svih 40 minuta, ali smo ofanzivno bili daleko bolji u drugom poluvremenu. Baš kao što sam rekao na poluvremenu – trebalo je da zaigramo bolje u napadu, a to smo i učinili. Čestitao bih igračima - poručio je Radonjić poskle meča.

Novinare je zanimalo da li je ubedljiv poraz od Igokee u Laktašima uticao na koncentraciju igrača u duelu sa Žalgirisom.

- Mislim da nije uticao nimalo. Jednostavno, igrali smo dobro protiv kvalitetnog protivnika, koji je bio dobar, naročito u odbrani. Bilo je potrebno da izađemo sa dodatnim trudom i da konstantno držimo nivo u odbranu. Neke napadačke stvari nismo uradili u prvom poluvremenu, nema to veze sa Laktašima, to ima veze sa kvalitetom protivnika. Bez ikakve dileme, dužina trajanja kadrovskih problema nas opterećuje u velikoj meri. Pred početak sezone smo bili u dilemi kako ćemo uopšte da izgledamo. Pripremati se za sezonu bez ijednog zajedničkog testa, bez ijedne teške utakmice je veoma izazovno. Naročito imajući na umu kako nas je težak raspored dočekao. Moglo je da bude mnogo gore od ovoga, a to bi možda bilo i realno. Mislim da smo iz svih ovih teških situacija izašli na kvalitetan način, uspeli smo da savladamo neke dobre protivnike, da ostvarimo dve od tri pobede. Čak i derbi protiv Budućnosti smo odigrali dobro s obzirom na koliko imamo igrača koji su povređeni i koji se vraćaju iz povrede. U pitanju je veoma kompleksna situacija, koja i dalje traje. Praviti neku analizu našeg dosadašnjeg učinka veoma je teško. Verovatno će za konkretne stvari morati da prođe čak i nekoliko meseci - rekao je trener Zvezde.

Lepe vesti za kraj.

- Majk Cirbes je dobio negativan test na virus korona, a trenutno čekamo da odradi test opterećenja kako bismo videli njegove rezultate. Sve njegove analize do sada su dobre i mislim da bi mogao da počne da trenira posle 14 dana strogog mirovanja. Treba videti koliko će mu vremena biti potrebno da se vrati mečevima. Što se tiče Branka Lazića, koji se zagrevao protiv Žalgirisa, od sledeće nedelje bi mogao da se uključuje u neki deo rada sa prvim timom - obavestio je javnost Podgoričanin.

(Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Sreda
23:30
Uni. Catolica
S. Wanderers
Četvrtak
00:00
Ceara
Palmeiras
Četvrtak
02:15
Boca Juniors
Godoy Cruz
Četvrtak
02:30
Athletico PR
Flamengo
Četvrtak
04:06
Tijuana
Guadalajara