Stojković: Zaslužena pobeda, u LIsabonu idemo na prvo mesto

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da je njegova ekipa dominirala u meču protiv Azerbejdžana i dodao da nije bilo panike u svlačionici posle prvog poluvremena.

- Generalno odlična utakmica, lepršav fudbal, sa puno šansi, ponovo totalna dominacija, mislim da je na kraju pobeda apsolutno zaslužena - izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi posle pobede.

- Važno je da smo uradili ono što smo želeli, za šta smo se spremali. Čestitam igračima, vreme je da se malo odmore i za mesec dana sledi ono najvažnije, utakmica protiv Portugala za direktan plasman na Mundijal - rekao je Stojković na konferenciji za medije.

Prema njegovim rečima, od početka kvalifikacija znao je da će meč u Portugalu biti odlučujući.

- Ne bavim se kalkulacijama, ali bio sam ubeđen da ćemo igrati do kraja, ne mislite valjda da sam mislio da ćemo biti treći ili četvrti u grupi. To što sam pretpostavio, to se i dešava, igramo za prvo mesto. Kada su rekli da smo obezbedili baraž rekao sam da me baraž ne zanima, nego prvo mesto.

Piksi je dodao da je zadovoljan jer je ekipa opet igrala za gol više.

- Mi smo tim koji želi da igra napadački fudbal, nešto što ljudi vole da vide, a samim tim da budemo tim koji stvara šanse i igra za gol više. Utakmica uvek može da donese iznenađenje, grešku, ali to ne menja naš odnos prema igri i ono što želimo da pokažemo na terenu.

Stojković je posebno pohvalio dvostrukog strelca Dušana Vlahovića, a o kiksu Predraga Rajkovića rekao je da se takve stvari dešavaju.

- Zagrlio sam ga, rekao sam mu da nema veze, idemo dalje, pobedićemo. To je podrška, svi znamo da je greška, ali bitno je da imamo vremena da ispravimo greške. U svlačionici je vladala potpuna tišina, bili smo fokusirani na no što predstoji, baš za primer. Nema mesta panici, ja ne unosim paniku, naprotiv, donosim mirnoću i onu što je potrebno igračima - zaključio je Stojković.

(Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Sreda
21:00
Benfica
Bayern M.
Sreda
21:00
Lille
Sevilla
Sreda
21:00
Man. Utd.
Atalanta
Sreda
21:00
Young Boys
Villarreal
Sreda
21:00
Zenit
Juventus