Predlozi: Keltski derbi u kojem najviše može da zaradi Rendžers. Livingston ne gubi

Škotska Premijer liga, 15. kolo

Subota

16.00         Hibernijan – Seltik

Seltik se oseća nelagodno što mora da juri visoku prednost najvećeg rivala, ali mora kako ume i zna da zadrži korak dok Rendžers ne ode predaleko. Hibernijan je zacementiran u top četiri kluba u Škotskoj i iskoristiće svaku priliku da ugrozi najveće ispred sebe i Aberdin, koji u ovom kolu gostuje na Ajbroksu. Seltik jeste favorit, ali neće biti preveliko iznenađenje ukoliko ne bude dvojke. Predlog: I1-3&II1-3 (1.93), GG&3+ (2.20)

16.00         Dandi junajted – Hamilton

Dandi je odigrao 14 utakmica, dao je svega 10 golova, a opet zauzima visoku petu poziciju na tabeli. Tu ih drži solidna odbrana i pobede koje su ostvarili minimalnim rezultatima. Takođe, imaju najviše utakmica u ligi odigranih rezultatom 0:0. Sada im na noge stiže Hamilton, koji je na dnu tabele samo zato što je ove sezone na domaćem terenu osvojio svega jedan bod. Istina, u prošlom kolu stradao je u Glazgovu, gde ga je Rendžers pregazio rezultatom 8:0. Predlog: Ki1 (1.75), IX (2.25)

16.00         Kilmarnok – Ros Kaunti

Kilmarnok je na šestom mestu, a bio bi još bolje plasiran da nije trenutno u seriji od tri uzastopna poraza, sva tri minimalnim rezultatom. Stiže im u goste Ros Kaunti, koji ima samo bod manje, ali uz utakmicu više i očajnu gol-razliku 9:23. U pitanju su timovi koji su u dva međusobna susreta odigrana u 2020. godini ljubiteljima fudbala priredili goleadu i čak osam viđenih pogodaka. Zašto tako ne bi bilo i ovog puta? Predlog: D2+ (1.95), 4-6 (4.10)

16.00         Livingston – Sent Miren

Još jedan meč u kom je prva pomisao jedinica. Najpre zbog pogleda na tabelu, a onda i zbog saznanja da je Sent Miren najgori gost u celoj ligi, sa samo tri boda iz pet odigranih utakmica. Ali iskustvo nas je sve naučilo da se u susretima timova iz „donjeg doma” nikada ne zna, posebno jer ni Livingston ne blista na svojoj Toni Makaroni areni (sedam bodova iz sedam mečeva). Direktor Dejvid Martindejl je pozvao igrače da se uozbilje i pokažu da nisu igrali toliko loše koliko neki rezultati sugerišu. Očekuje se da će biti tvrd meč, ali naginje na stranu domaćina. Predlog: NG, 1X&0-2

16.00         Sent Džonston – Madervel

Derbi sredine tabele timova sa istim brojem bodova. Po 14 su ih sakupili i jedni i drugi. Sent Džonson na svom Mek Diarmid parku je dao svega dva gola u na sedam utakmica i nije baš pouzdana opcija ako tipujete na njega. Mada, kvota je izvanredna. Madervel je u poslednje vreme tim koji ili dobija ubedljivo ili se potpuno raspada. Ovog puta, najbliži su iksu i bilo bi zanimljivo videti ih u jednoj egal utakmici. Predlog: KiX (3.20), 2-3 (1.97)

(Piše: Stefan Kijanović; Foto: Beta/AP)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Nedelja
08:00
Kawasaki
Sapporo
Nedelja
08:05
Melbourne City
Wellington Ph.
Nedelja
12:30
Fiorentina
Napoli
Nedelja
13:00
Akhmat
Spartak M.
Nedelja
15:05
Tottenham
Wolverhampton