Legenda ponovo na čelu Fudbalskog saveza

Prema pisanju medija, bivši predsednik Evropske fudbalske asocijacije (Uefa) Mišel Platini mogući je kandidat za novog predsednika krovnog francuskog saveza FFF. Bivši predsednik Noel Le Gre podneo je ostavku u sredu samo nekoliko nedelja nakon poraza Francuske u finalu Svetskog prvenstva u Kataru.

Le Gre je podneo ostavku zbog nesrećnih izjava o bivšoj galskoj zvezdi Zinedinu Zidanu, a povrh svega, fudbalska reprezentativka Sonja Souid optužila ga je za seksualno uznemiravanje u intervjuu za sportski dnevnik L'Ekip. Sada 81-godišnji Le Graet negirao je navode o neprikladnom ponašanju.

Pozivajući se na sopstvene informacije, Zidojče cajtung je danas izvestio da francuski fudbal radi na planu sa Platinijem kao naslednikom Le Graeta. RMC Sport je već objavio da je francuski predsednik Emanuel Makron pitao da li je Platini uopšte zainteresovan za to, navodi nemačka novinska agencija dpa.

Švajcarski sud je prošlog jula oslobodio Platinija optužbi na suđenju zbog sumnje za lažni transfer novca 2011. Platini je zajedno sa Jozefom Blaterom, tadašnjim predsednikom međunarodne asocijacije FIFA, optužen za nepošteno poslovanje, zloupotrebu položaja i falsifikovanje dokumenata.

Nakon prošlogodišnje oslobađajuće presude, tužilaštvo je uložilo žalbu na presudu, Platini je najavio da se više neće upuštati u rad na funkcionerskim pozicijama u Savezu.

Slučaj je temeljno uzdrmao fudbal na međunarodnom nivou. Oba zvaničnika su morala da napuste funkcije i u septembru 2016. Platinija je na čelu UEFA zamenio Slovenac Aleksander Čeferin, a Blatera je već u februaru iste godine zamenio Đani Infantino.

(Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Nedelja
20:45
Luxembourg
Portugal
Nedelja
20:45
Malta
Italy
Nedelja
20:45
North Ireland
Finland
Nedelja
20:45
Slovakia
Bosnia and Herzegovina
Nedelja
23:00
Nacional de F.
CA River Plate