Predlozi: Bordo niko ne sme da otpiše, derbi je na Velodromu

Francuska    Liga 1, 27. kolo

Nedelja

13.00 Sent Etjen - Mec    

Nije se očekivalo da će Sent Etjen uzeti bodove na Parku prinčeva. Odigrali su najbolje što mogu. Poveli, pa stali. Iz tog meča treba izvući pouke koje bi u nastavku sezone mogle biti od značaja. Hazri se vraća u sastav, što je vest koja hrabri navijače. Mec je neporažen na četiri prethodne utakmice u gostima, pobedu nemaju dugo i svesni su da opstanak zavisi upravo od ishoda sa direktnim konkurentima. Predlog: 1X&0-3 (1.68), KiX (3.30)

15.00 Nant - Monpelje    

Mislimo da je poraz od Rena ugasio nadu Monpeljea da može u Evropu. Nije ta utakmica bila presudna, ali jeste nekoliko prethodnih, pa osvojena 3/12 bodova jasno oslikavaju njihovu trenutnu situaciju. Nant ima dva boda više, ali bolju „krvnu sliku” (3-1-1). Pritom, „kanarinci” su pobedili na prethodne tri utakmice na Božuaru, uključujući trijumf nad Parižanima (3:1). Na Mosonu je bilo 2:0. Predlog: Ki1 (2.15), D2+ (2.25)

15.00 Rems - Strazbur     

Svesni su domaći da utakmica sa Strazburom neće biti laka. Međutim, pobedili su Monako na Luj II stadionu i stekli samopouzdanje. Mbuaku se ističe kao rešenje od starta, s obzirom na postignuti gol, a Abdelhamid se vraća iz suspenzije. Strazbur prikazuje dobre igre i na gostovanjima. Zato se nalaze među timovima koji konkurišu za visok plasman. Njima se vezista Linard vraća, a Varis, Dakur i Kavašima su na lečenju. Predlog: X2&0-3 (1.77), KiX (3.10)

15.00 Ren - Anže   

Jasno je da će igrači Rena gledati da se iskoristi loša forma gosta i nema razloga da odustanu od napadačkog stila igre. Bili su ubedljivio protiv Troe (4:1) i Monpeljea (4:2), a odbrana Anžea igra katastrofalno. Videćemo kada će se slobodan pad Heiseove ekipe zaustaviti, a po njih bi bilo dobro da bude što pre inače se lako može desiti da tim koji je važio za poptpuno bezbedan, dođe u situaciju borbe za opstanak. Predlog: 1&3+ (2.30), D3+ (2.85)

15.00 Bordo - Troa

Bordo niko ne sme da otpiše. Oni ne igraju kako bi mogli sa ovim igračkim kadrom, ali sada je situacija alarmantna i uložiće maksimalne napore da izađu iz opasne zone. Bolju priliku od ove neće dugo imati. Uprava će upotrebiti paket posebnih premija koji se aktivira kada se ekipa nađe u ovakvoj situaciji. Troa je bila na rubu poraza od Olimpika, ali su bili hrabri i uspeli su da uzmu bod. Predlog: Ki1 (2.30), 1X&GG (2.38)

17.05 Lil - Klermon           

Lil je savladao Lion u gostima – rečenica koja bi trebalo da bude dovoljna za našu odluku, ali nije tako lako. Klermon je čudna ekipa. Njih inspirišu utakmice sa jakim rivalima i imaju veliki imperativ dokazivanja. Pritom, gosti su u dobroj formi (3-1-1). Na stranu kvalitet domaćina koji je neuporedivo veći, ali nije u ovoj sezoni dovoljno iskazan. Jilmaz je povređen, Andre se vraća iz suspenzije. Predlog: IXvX (1.83), 1X&GG (2.20)

20.45 Olimpik Marselj - Monako

Sampaoli je krivac za izgubljena dva boda od Troe. Umesto da overi pobedu, Argentinac se odlučio da protivniku prepusti loptu i čeka priliku iz kontranapada. To bi se moglo opravdati da je igrao protiv PSŽ-a, ali zašto to raditi protiv ekipe koja je u prethodne dve utakmice primila devet golova?! Monako je poražen od Remsa. Ako ništa, ostali su dosledni i opet su izgubili već dobijenu utakmicu. Nije nam ih žao. Predlog: Ki1 (2.35), IIGG (3.30)

(Piše: Nikola Gospić; Foto: Beta/AP/Laurent Cipriani)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Petak
20:00
Fortuna Sittard
Sparta Rotterdam
Petak
20:30
Augsburg
Leverkusen
Petak
20:45
Salzburg
Sturm Graz
Petak
21:00
Chelsea
Fulham
Petak
21:00
Ath. Bilbao
Cadiz