Brat Nemanje Gudelja doživeo srčani udar na utakmici! Stanje je sada stabilno

Mučne scene obeležile su meč 29. kola Treće lige Španije između Kordobe i Rasinga iz Ferole. U 10. minutu meča štoper iz Srbije Dragiša Gudelj se srušio na travnjak i ostao nepomičan, a nekoliko sekundi kasnije na teren su izašla lekarska ekipa i kola Hitne pomoći.

Ovaj 25-godišnji defanzivac, koji je i brat srpskog reprezentativca i igrača Sevilje Nemanje Gudelja, doživeo je srčani udar, potvrdio je lokalni medij La Voz de Galicija, koji je situaciju pratio uživo.

Na stadionu je zavladala tišina čim se srušio, igrači su se uhvatili za glave, a lekari brzo pojurili na teren. Odmah im je bilo jasno o čemu se radi i pristupili su reanimaciji dok su saigrači u suzama gledali nemilu scenu. Međutim, posle nekoliko trenutaka uspeli su da ga ožive i odmah je prevezen u obližnju bolnicu.

Kako prenosi ABC Kordoba, Gudelj je sada stabilno i ostaće u bolnici na posmatranju, a razlog zbog kojeg je kolabirao trenutno nije poznat. Utakmica je odložena i skoro sigurno se neće nastaviti večeras.

Navijači su aplauzom i ovacijama dočekali Gudelja kada je ušao u Hitnu pomoć.

 

Gudelj je karijeru započeo u omladinskim kategorijama NAK Brede jer je rođen u Holandiji (gde mu je otac igrao), ali ima srpsko državljanstvo. Posle toga igrao je za B tim Ajaksa, švajcarski Volen, portugalski Gimaraeš i sada za Kordobu. Po vokaciji je štoper, a može da pokrije i poziciju levog beka, a prema Transfermarktu trenutno vredi 300 hiljada evra.

(Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Subota
21:00
Man. City
Inter Milan
Subota
21:00
Coritiba
Santos
Nedelja
01:00
Boca Juniors
Lanus
Nedelja
01:30
Atlanta Utd.
D.C. United
Nedelja
04:00
Mexico
Cameroon