Belingem svađa Real i Liverpul pred duel u Ligi šampiona

Džud Belingem se pojavio kao prioritetna meta Real Madrida za sledeće leto, a klupska ponuda za 19-godišnjeg igrača Borusije (Dortmund) mogla bi da dostigne 140 miliona evra, piše madridski „AS”. Engleski vezista se smatra ključnim igračem u rekonstrukciji veznog reda, koja je počela potpisivanjem Kamavinge i Čuamenija.

Nakon što je uprava Madrida dala zeleno svetlo da se igrač dovede, nedavno je emisar kluba otišao u Nemačku da se sastane sa vezistom i njegovom porodicom, prenosi špansko izdanje. Poseta predstavnika Real Madrida imala je za cilj da bliže upozna igrača, kao i da mu pokaže prednosti kluba i uveri ga da su Los Blankosi idealna opcija za nastavak karijere.

Sastanak u Dortmundu imao je za cilj i da se razbiju sve sumnje mladog igrača, kao i da mu se objasne konkretniji aspekti španskog velikana. Takav ubedljiv manevar je uobičajen za većinu mladih igrača koji su se poslednjih godina pridružili Real Madridu, kao što su Čuameni, Vinisijus, Valverde i Rodrigo.

Real Madrid će morati da se bori zajedno sa Liverpulom za Belingema. U stvari, u Nemačkoj tvrde da je klub sa Enfilda primamljivija destinacija za mladog igrača. Prema pisanju Bilda, Liverpul je u boljoj poziciji od Reala za Belingemov potpis. Na „Bernabeuu”, međutim, ne gube nadu. Za sada izvori bliski igraču tvrde da on nije doneo nikakvu odluku o svojoj budućnosti. Ova neodlučnost bi se mogla protumačiti kao dobra vest za Real Madrid, s obzirom da se Belingem već mesecima dovodi u vezu sa timom Jirgena Klopa.

Španskom klubu ide u prilog dobar odnos koji je godinama imao sa Borusijom (Dortmund), iako će Belingem imati poslednju reč, s obzirom da su i Liverpul i Real Madrid spremni da plate više od 100 miliona evra koje nemački klub traži. U slučaju španskog velikana, ponuda bi mogla da dostigne 140 miliona evra (100 miliona fiksnih i još 40 miliona u vidu bonusa).

(Foto: Beta/AP)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Subota
21:00
Man. City
Inter Milan
Subota
21:00
Coritiba
Santos
Nedelja
01:00
Boca Juniors
Lanus
Nedelja
01:30
Atlanta Utd.
D.C. United
Nedelja
04:00
Mexico
Cameroon