Kanavaro se vraća u Evropu, ali ne u Seriju A

Italijanski fudbalski stručnjak Fabio Kanavaro (49) korak je do preuzimanja klupe drugoligaša iz svoje zemlje Beneventa, prenose italijanski mediji.

Kanavaro je trenutno bez posla nakon što je prošle godine napustio redove kineskog prvoligaša Gvangžu Evergrandea koji je vodio u dva navrata, 2014/2015. te ponovo od novembra 2017.

Kanavaro je počeo da se bavi trenerskim poslom dve godine nakon što je 2011. otišao u penziju i radio je kao pomoćnik u Al-Ahliju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Potom je postao glavni trener kineskog prvoligaša Gvangžua, a zatim Al-Nasra iz Saudijske Arabije.

U Gvangžu se vratio 2017. godine, a tokom boravka u Kini manje od dva meseca je vodio i kinesku reprezentaciju koju je napustio kako bi se maksimalno posvetio klubu. Ove godine izjavio je kako je spreman da se vrati u Evropu kako bi iznova započeo trenersku karijeru.

Kanavaro je 2006. godine kao kapiten predvodio reprezentaciju Italije do titule svetskog prvaka, a te godine je u izboru FIFA proglašen najboljim fudbalerom sveta. Tokom karijere je igrao za Napoli, Parmu, Inter, Juventus, Real Madrid i Al Ahli. Benevento se trenutno nalazi na 13. mestu Serije B.

(Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Nedelja
00:00
Aguilas Doradas
Dep. Pasto
Nedelja
02:05
Ind. Medellin
America de Cali
Nedelja
11:00
Japan
Costa Rica
Nedelja
14:00
Belgium
Morocco
Nedelja
16:00
APOEL
Omonia