Čelsi obara rekord Lukakua... Vruće je, da ne može biti vrelije

Enco Fernandez je sve dogovorio sa Čelsijem i seli se u London u narednih nekoliko sati. Kako prenose engleski mediji, Benfika će od ovog posla zaraditi čak 130 miliona evra, ali to neće biti obavljeno odjednom već u nekoliko rata.

Čelsi je prvo ponudio 80 miliona, a Benfika je tražila 120 miliona evra u jednoj rati. Čelsi je ponudio i nekoliko igrača Benfiki, ali je Portugalac i to odbio. Posle iscrpnih pregovora dogovorena je suma od 130 miliona evra u nekoliko rata.

Fernandez, koji je izabran za najboljeg mladog igrača Svetskog prvenstva u Kataru, odavno je rekao da želi u Čelsi, a sada se čini da mu se želja ispunila. Dolaskom Fernandesa otvoreno je mesto za odlazak Konora Galagera, koji već ima nekoliko ponuda.

Najozbiljnija je ponuda Evertona, koji je spreman da plati 40 miliona funti plus dodatnih pet miliona raznih bonusa da bi odmah doveo Galagera. Ipak, Galager ne želi u Everton, a za njega su zainteresovani i Njukasl i Kristal Palas, ali Čelsi ne želi da daje pojačanja direktnim rivalima.

Dolazak Fernandeza znači i da je Čelsi postavio novi klupski rekord, ali i rekord Premijer lige. Do sada ga je držao Romelu Lukaku, koji je u London stigao za 105 miliona evra. Čelsi je ove sezone već potrošio 490 miliona evra, a sa Fernandezom se ta suma penje iznad 600 miliona evra.

(Foto: Beta/AP)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Nedelja
20:45
Luxembourg
Portugal
Nedelja
20:45
Malta
Italy
Nedelja
20:45
North Ireland
Finland
Nedelja
20:45
Slovakia
Bosnia and Herzegovina
Nedelja
23:00
Nacional de F.
CA River Plate