Zbog smrti kraljice: Ništa od Premijer lige

Sve utakmice Premijer lige koje je trebalo da se odigraju u naredna tri dana odložene su zbog smrti kraljice Elizabete II. Pored deset mečeva Premijer lige, odložene su i utakmice Čempionšipa.

Premijerligaški klubovi održali su danas sastanak i dogovorili se da se mečevi odlože jer žele da odaju počast kraljičinom izuzetnom životu i doprinosu naciji.

- Želimo da odamo počast dugoj i nepokolebljivoj služni Njenog Veličanstva našoj zemlji. Ovo je izuzetno tužno vreme ne samo za naciju, već i za milione ljudi širom sveta koji su joj se divili, a mi se pridružujemo svima koji oplakuju njenu smrt - rekao je izvršni direktor Premijer lige Ričard Masters.

Brojni sportski dogadjaji širom Velike Britanije koji su bili zakazani za petaj i subotu su već odloženi. Otakazane su konjske trke, utakmice ragbija i kriketa, golf turnir...

Premijer liga je navela da će odluku o odigravanju utakmica tokom perioda žalosti doneti u dogledno vreme.

Po vladinim smernicima, otkazivanje utakmica nije obavezno već je ostavljeno da sami klubovi i sportovi donesu odluke. Savetovano je jedino da bi sportske organizacije mogle da razmotre mogućnost otkazivanja ili odlaganja dogadjaja ili zatvaranje mesta održavanja na dan državne sahrane. Datim sahrane još nije određen.

Kraljica Elizabeta Druga biće sahranjena za manje od dve nedelje, a datum će izneti Bakingemska palata koja je danas saopštila da će period žalosti za kraljevsku porodicu trajati i do sedam nedelja.

(Foto: Beta/AP/Dave Thompson)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Nedelja
00:00
Aguilas Doradas
Dep. Pasto
Nedelja
02:05
Ind. Medellin
America de Cali
Nedelja
11:00
Japan
Costa Rica
Nedelja
14:00
Belgium
Morocco
Nedelja
16:00
APOEL
Omonia