Malo i da se nasmejemo: Celer - neprijatelj Čelsija broj 1

Svašta se godinama razvilo u svetu fudbala, ali i među huliganima. Od onih koji su smatrani time ako javno opsuju tokom meča, došlo se do ozbiljnih kriminalaca. Ipak, partijski neprijatlej broj 1 u Čelsiju je celer!

Da, ta biljka, najstrožije je zabranjena na utakmicama u kojima su „plavci” domaćini na Stamford bridžu. Tu odluku doneli su 2007. godine. Zbog čega, to je već za verovali ili ne. Navijači ovog londonskog giganta su svojevremeno imali običaj da tokom pogrdnih pesama na račun rivala u teren ubacuju celer. Jedino nam je logično da ga je veoma lako prokrijumčariti na ulazu. Ipak, u Čelsiju su većali i većali i doneli tada odluku koja je i dan-danas na snazi.

- Ubacivanje bilo kakvih predmeta na teren, uključujući celer, je krivično delo zbog kojeg možete biti uhapšeni i dobiti dosije u policiji. Ubuduće svako ko na stadion pokuša da unese celer biće mu zabranjen ulaz, a svako ko bude uhvaćen da baca celer na teren suočiće se sa zabranom ulaska na Stamford bridž - stajalo je u proglasu.

Uprava kluba je čak i alarmirala navijače da pozivanjem posebnog broja telefona anonimno dojave ako se u domu „plavaca” nalazi neko sa celerom.

- Anonimnost osobe koja prijavi izgrednika potpuno je zagarantovana - napisali su u upravi Čelsija.

Sledeći put dobro razmislite koliko je opasan celar kada rešite da ga kupite na pijaci...

(Foto: Beta/AP)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Petak
20:00
Trabzon
Hatay
Petak
20:30
Freiburg
Dortmund
Petak
21:00
Osasuna
Sevilla
Petak
21:00
Nantes
Lille
Petak
21:15
Famalicao
Braga