Stojković: Pamtim i bombardovanje 1999. godine... Neće nigde fudbal pobeći, samo da ovo prođe

Golman Partizana poput ostalih sportista i odgovornih građana vreme najviše provodi kod kuće u karantinu sa porodicom. Vladimir Stojković je podelio kako izgledaju ovi dani izolacije u njegovoj kući.

Kako provodiš vreme sa decom u karantinu,čega se igrate?

- Kod kuće smo po ceo dan, nekad izađemo pre policijskog časa ispred zgrade 15-20 minuta.Igramo se u stanu konstantno. Napravili smo bukvalno vrtić, tako da smo po ceo dan posvećeni njima i nemamo vremena nizašta drugo zbog vanredne situacije. Ja lično ubacim samo trening koji smo dobili po programu i to odradim - kaže Stojković i dodaje:

- Sa decom slaźemo kocke, čitamo pričice, bojimo, igramo se pitalica, dečijih kvizova.....Puni su energije,napolju ne moźemo da izlazimo,pa se igramo svega što traźe, da li je to jahanje tate, da li fudbal, vrteška gde ih vrtim,konstantno nešto radimo...

Koliko ti nedostaje branjenje. Nije baš isto golmanima i igračima, ti u stanu da izvodiš parade ne ide?

- Svakako se bacam ovde kod kuće za decom (smeh). Zato što se konstantno penju negde da li na trosed, kuhinju, šank, tako da nisam ništa propustio...

Koje vežbe radiš?

- To su preventivne veźbe od povreda i snaga.Ne moźemo mnogo da se improvizujemo,dok ne budemo mogli da izađemo napolje.Nemam previše sprava,ali dosta može da se uradi i sa svojom težinom i da vam pomognu neki elementi iz kuće.

Preživeo si i bombardovanje Srbije i tadašnej izolacije?

- Pamtim i 1999. godinu kada smo bili bombardovani i za to vreme kažem, ne ponovilo se.. Sirene,pa sklonište. Da ne kažem da se sećam i 1991, 1992. kada je počeo rat u Bosni.. Sigurno da nedostaje fudbal, jer je ovo specifična situacija jer smo stalno u kući i biće čak i duže od svake naše zimske, odnosno letnje pauze...Najbitnije je zdravlje i svi ćemo ispoštovati odluku Vlade Republike Srbije i nadležnih, a fudbal neće nigde pobeći, biće tu i kad sve prođe.

Da li si znao za podatak da si ušao u istoriju večitih derbija kao golman koji ima 7 utakmica bez primljenog gola?

- Svakako da to imponuje,ali mislim da sada treba da skrenemo paźnju sa fudbala, sada je ovo najbitnija stvar i da se ljudi sačuvaju,pa kada sve prođe pričaćemo o fudbalu.

Igrači su dali donacije?

- Drago mi je da su svi igrači taj predlog oberučke prihvatili i odrekli se dela plate kako bi pomogli drźavi i našem narodu koji je sad u problemu i u bolnicama.Apelujem na sve ljude da pomognu na bilo koji način,da li je to finansijski ili tako što će pomoći da se odnese hrana penzionerima ili sl.Ali najvaźnije da se drźimo pravila,da budemo u karantinu i čak i kad je dozvoljeno da što manje šetamo,osim ono što je neophodno za svakodnevni život.Moramo da izdržimo,jer što se više budemo pridrźavali,to će brźe proći.

Brat Vladan vam je u Luksemburgu?

- Ni tamo situacija nije sjajna i on mora da se čuva. I oni periodično rade... Nije sjajno,ali sve se nadamo da će proći.

Sada kada si u kućnom karantinu, da li ti supruga Valentina sprema neko omiljeno jelo?

- Nemam omiljeno jelo,ali je moj savet da se ne ide stalno u kupovinu, već ako se i ode kupite ono najvažnije za nekoliko dana,kako bismo što manje išli na ulice i markete.Znamo da je rizično ako smo u zatvorenom prostoru,pa iz tog razloga da ne izlaźemo sebe i druge riziku od virusa.
Prosto da budemo racionalni u ovim trenucima - podvukao je Stojković.

(Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Petak
16:00
Belshina
Gorodeya
Petak
18:00
Dinamo Minsk
Torpedo Zhodino
Subota
14:30
Shakhter S.
Neman Grodno
Subota
16:30
BATE Borisov
Ruh Brest
Subota
18:30
Dinamo Brest
Slavia Mozyr