U Voždovcu i Radničkom za prekid Linglong Superlige, TSC i Radnik bi da se nastavi (III deo)

Nakon večitih i ostali klubovi Superlige su izneli svoje stavove za nastavak ili prekid šampionata. Mišljenja su podeljena, dok su neki za nastavak po svaku cenu kada se stvore uslovi za to, drugi bi smatraju da fudbal bez publike nema smisao.

Radoslav Batak, trener Radnički Niš

 -  Teško je biti pametan naročito posle pauze kojoj se kraj ne nazire. Igrači rade individualnio, ali bez lopte, pa ne znam koji je smisao nastavljati ligu pogotovo bez publike.

Miloš Mirković, generalni direktor Voždovca

 - Vrlo je nezahvalno govoriti hipotetički o toj meri jer nemamo informacije ni o tome kada bi vanredno stanje moglo biti završeno, niti u kom terminu može nastaviti takmičarske mečeve. Ukoliko ne bude uslova da se Superliga nastavi, mišljenje uprave kluba je da bi prvenstvo moglo da se završi aktuelnim stanjem na tabeli. Tako bi klubovi svojim trenutnim pozicijama ostvarili plasmane, shodno poropozicijama takmičenja, od prvaka, plasmana u Evropu do ispadanja. Odigrano je 70% mečeva pa smatram da bi ova odluka bila legitimna. Ostaje da se odluči šta je najbolje za timove koji bi trebali da igraju baraž. Igrači nisu u punom trenažnom procesu već skoro dve nedelje, a postoje najave da se vanredno stanje neće završiti do kraja aprila. Pa ostaje otvoreno pitanje njihovog povratka u formu i brojnih povreda ukoliko budemo brzali sa nastavkom takmičenja. Svakako da bi ekipe trebale da dobiju neki vremenki period da odrade pripreme, ali sve zavisi od kraja opasnosti od koronavirusa. Pošto ne raspolažemo sa više informacija jako je nezahvalno dalje komentarisati. Šta ako preuranjeno započnemo sa pripremama i razboli se neko od fudbalera ili zaposlenih u klubu? Onda ćemo opet biti na početku. Nama kao klubu na prvom mestu jeste zdravlje svih građana i naših fudbalera i zaposlenih u klubu. Prema tome, kada se stvore svi preduslovi za gore navedeno možemo da razmišljamo o povratku fudbalu koji željno iščekujemo.

Zoltan Sabo, trener TSC

 - Sportsko rešenje je da se preostali mečevi odigraju. Problem je što će igračima trebati 2-3 nedelje, da se fizički oporave, a vremena za to nema, tako da će rizikovati povrede u ritmu sreda-subota.

Vuk Mitošević, fudbaler Radnik Surdulica

 - Kruže priče da će moći da se igra već  u maju-junu. Više bih voleo da sam na svaka tri dana na terenu nego da se uopšte ne igra. I po cenu da nema publike. Zbog toga bi mnogo manje izgubili nego neke razvijenije lige.

(Piše: Miloš Topalović; Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Petak
16:00
Belshina
Gorodeya
Petak
18:00
Dinamo Minsk
Torpedo Zhodino
Subota
14:30
Shakhter S.
Neman Grodno
Subota
16:30
BATE Borisov
Ruh Brest
Subota
18:30
Dinamo Brest
Slavia Mozyr