Marković: Mitrović će se vratiti u Partizan, ja sam došao zbog titula

Lazar Marković jedan je od igrača koji, zbog svojih karakteristika i velike brzine koju poseduje, može da napravi razliku u svakom timu.

Naravno, to je slučaj i u Partizanu, ali ga je povreda tetive aduktora odvojila od terena na duži period prethodne jeseni. Na pripremama  Partizana u Turskoj, deluje za sada, taj problem je prošlost.

– Oporavio sam se, dobrom sam se osećao, najbitnije je na pripremama da niko ne bude povređen. Generalno smo dobro odigrali, nismo davali golove iz nekih šansi, ali je dobro sve za sada. Generalno smo svi umorni, što je normalno, ali nisu preterano teške. Istina, dugo nisam odradio cele pripreme – izjavio je Marković u Beleku.

Kako su najbliži reagovali na odluku da se vratiš u Humsku?

– Porodica je bila iznenađena kada sam odlučio da se vratim u Partizan. Bio sam na stadionu kada sam im javio. Iznenadili su se, ali naravno, srećni su zbog toga.

Pregovori sa Partizanom su dugo trajali.

– Srećan sam i ja, iz tog razloga sam se i vratio. Čekao sam dosta i mislio da ću imati druge pionude. Bilo ih je, ali nisam pogrešio što sam se vratio.

Imaš dosta iskustva u derbijima, da li se spremaš za duele sa Zvezdom?

– Osvojio sam dve ili tri titule. Ne znam koliko sam derbija dobio. Izgubio sam jedan ili dva u Kupu i jedan na Marakani kada je Mitar dao gol.

Malo igrača u sadašnjem timu Partizana zna kako osvojiti titulu?

– Pričamo često o tome, nisam se vratio da ne osvajam titule, nego da pomognem timu i Partizanu u toj nameri. Mislim da može da se stigne 11 bodova. Biće teško, ali… Moramo da pobedimo u svim utakmicama.

Posle Partizana, sa Aleksandrom Mitrovićem si provodio zajedničko vreme i u Fulamu.

– Kada smo igrali u Fulamu, gledali smo gotovo sve utakmice crno-belih. Rekao mi je da će se vratiti u Partizan. Naravno, jednog dana – poručio je, između ostalog, popularni Markec.

(Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Četvrtak
14:50
Al Duhail
Al Shahaniya
Četvrtak
16:30
Inter Zapresic
Lokomotiva Z.
Četvrtak
18:55
Espanyol
Wolverhampton
Četvrtak
18:55
Porto
Leverkusen
Četvrtak
18:55
LASK
AZ Alkmaar