Stojković i Tadić pred Litvaniju: Šta god da uradim, biće „Piksi šokirao”

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi i kapiten Dušan Tadić izašli su pred medije uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Orlovi" će u petak od 20 časova i 45 minuta dočekati Litvaniju na stadionu "Rajko Mitić" u prvom kolu grupe G.

Pred meč su svoje utiske, razmišljanja i očekivanja izneli selektor Stojković zajedno sa kapitenom Tadićem.

Jedno od pitanja koje je bilo upućeno Piksiju je bilo i da li će protiv baltičke selekcije biti iznenađenja u postavi "orlova".

- Spremamo, da. Zato smo i ovde. Šta god da uradim, za vas je ‘Piksi šokirao‘, ‘Piksi iznenadio‘, a ja samo želim da izvučem maksimum. Tako da, verovatno ćete se iznenaditi. Ne mogu da govorim o sastavu tima. Ja ne zaboravljam da mi kroz tri dana imamo još jednu utakmicu. Treba biti mudar i pametan i napraviti strategiju - odgovorio je Piksi.

Govorio je i o prvom protivniku na putu ka prekidu 23-godišnjeg posta kada je Evropsko prvenstvo u pitanju.

- Prema svim protivnicima gajimo poštovanje. O rezultatima litvanskog nacionalnog tima, to za vas nije zadovoljavajuće. Kao i uvek, koncentrišemo se na našu igru. Biće izazov za nas, ali i za vas. Ovo je samo početak. Svih pet ekipa u grupi ima istu šansu, da bude deo Evrope. Znam da ste promenili trenera i da neki igrači igraju u Srbiji. Imamo sve informacije o Litvaniji, kao i oni o nama. Tako da nema iznenađenja - istakao je selektor Srbije.

Nacionalni tim je poslednji put na kontinentalnom šampionatu igrao dok je država nosila ime SR Jugoslavija.

- Mislim da je to poražavajuće za sve nas. Šokantan podatak. Kad god se podsetimo toga svi smo u neverici. Imamo priliku da ispravimo to. Samo treba da igramo kao što smo igrali i neće biti problema. Želimo to žarko - rekao je Tadić.

Srbija u petak počinje kvalifikacije za EURO 2024. koje će se igrati u Nemačkoj – prvi rival je selekcija Litvanije.

- Tvrda ekipa, pokušaće da zatvore prilaz golu. Mi ćemo probati da igramo naš fudbal, napadački. Mislim da smo prebrodili Svetsko prvenstvo, da smo to ostavili iza sebe. Uvek težimo da budemo bolji. Imamo novi ciklus - kaže kapiten "orlova".

Tadić je izneo i svoja očekivanja od kvalifikacija. U Grupi sa Srbijom su još Mađarska, Crna Gora i Bugarska.

- Uvek morate da imate neki cilj koji je realan. Mi stavljamo ispred sebe cilj da želimo da igramo u Nemačkoj. Znamo da moramo ići korak po korak. Kvalifikacije smo za Svetsko prvenstvo uspeli da završimo na način koji zaslužuje pohvale. Ligu nacija smo završili na prvom mestu, što znači da srpski fudbal ima kvalitet. Na Svetskom prvenstvu smo imali jedno klizanje i pucali smo, ali smo promašili metu. Pred nama je novi izazov koji se zove Evropsko prvenstvo. Moramo ići korak po korak. Ovakva šansa ne sme da se propusti. Nema nikakve razlike u kvalifikacijam. Sa jedne strane je bila Doha, a sada je Nemačka.

(Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Subota
17:00
Hafnarfjordur
Breidablik
Subota
21:00
Man. City
Inter Milan
Subota
21:00
Coritiba
Santos
Nedelja
01:00
Boca Juniors
Lanus
Nedelja
01:30
Atlanta Utd.
D.C. United