Piksi okupio „orlove” i poslao baš jake poruke - svima!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi ovog ponedeljka okuplja igrače koje vodi na Mundijal u Kataru i pritom je održao veoma posećenu i bogatu konferenciju za medije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Pre svega, odgovorio je na pitanje koje zanima celokupnu javnost, a tiče se povreda sa kojima će putovati Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović. I to u šaljivom tonu.

- Nijedan trener ne voli kada mu igrači ne igraju i kada su odsutni sa terena zbog povreda. Očigledno je da su oni duže vreme van tima. Ono što je dobro, jeste što verujem da će biti dobro. Ima jedna pesma od Aleksandre Prijović koja kaže: nije kome je rečeno, nego kome suđeno je. Nadam se da će sve biti u redu. A i da ne bude, naći ću rešenje – lakše ili teže. Spokojno odlazimo u Katar. Verovatno ću se u narednim danima više družiti sa doktorima i medicinskim osobljem. Sa igračima se još nisam video, oni treba danas da dođu. Trening je u šest - rekao je Piksi, a potom dodao još duhovitije:

- Kada je Mitrović u pitanju, čuo sam da je na štakama – ja ga nisam video. Njega i za glavu da skratimo, on će ići na Mundijal. Mi do noćas imamo prilike da menjamo, ali sumnjam da će do toga doći. Ali kažem, Mitrović će i bez noge ići. On je svojim ponašanjem, igrama, mentalitetom, pa i povredama koje je imao, sećate se udarca koji je dobio u Beogradu. Mnogi ne bi igrali, ali on jeste. S obzirom na značaj takmičenja koje je pred nama, njihov psihološki sklop, pretpostavljam da postoji strah od toga da se ne desi nešto i da ne idu na Mundijal - zaključio je Piksi.

Podsetio je na lep jubilej koji se upravo ovog dana obeležava - tačno godinu dana od pobede nad Portugalom u Lisabonu i osiguranog plasmana na Mundijal u Kataru.

- Danas je tačno godinu od utakmice sa Portugalom koja nam je donela plasman na Mundijal, što je fantastičan uspeh i treba da budemo ponosni jer smo među 32 najbolje na svetu - izjavio je Stojković.

- Spisak nije nagrada, nego priznanje svima njima za ono što su uradili tokom kvalifikacija, rezultatima, ponašanjem, profesionalnim odnosom i kvalitetom koji imaju. Ovo su igrači koji zaslužiju da predstavljaju Srbiju - rekao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Selektor je rekao da ekipa skromno ide u Katar, kao što je pre godinu dana išla u Lisabon.

- Upravo takvo ponašanje želim da vidim, a nema sumnje da što se tiče motivacije i šanse koja nam se pruža da pokažemo svoj potencijal. Do sada je funkcionisalo kako smo svi želeli. Pokazali smo da Srbija zna da igra fudbal bez obzira ko je protivnik. Imamo tešku grupu, jednu od najtežih. To je prilika da pokažemo koliko možemo - ističe Stojković.

- Moja poruka igračima je da ne moraju ništa, a mogu mnogo. Pa, probajte, jer možete, to će biti moja poruka njima - dodao je Piksi.

Prvi rival je Brazil, a selektor je rekao da jedva čeka tu utakmicu.

- Brazil, svi znamo, jedan od glavnih pretendenata da postane šampion sveta. Imena na papiru nisu dovoljna, moraju da dokažu na terenu. To je laka utakmica za igranje, u kom smislu? Pa da se nadigravaš. Uz respekt prema Brazilu, ali da ćemo se predati_ To malo sutra - naglasio je Stojković i dodao da sada može da izdiktira tačan sastav Brazila.

On je posebno prokomentirarisao i izostanak nekih igrača.

- Zdravstveno stanje Matije Nastasića je nestabilno, Mihailo Ristić i Aleksa Terzić imaju smanjenu minutažu. Mirno spavam - rekao je Stojković i dodao da mu niko nije suflirao oko spiska i da nije imao nijedan poziv na tu temu, što je, kako je rekao, normalno.

Fudbaleri Srbije u utorak putuju u Bahrein, gde će u petak protiv selekcije domaćina odigrati poslednji pripremni meč pred put u Katar.

U Dohu stižu u subotu, a prvu utakmicu na Mundijalu odigraće protiv Brazila 24. novembra od 20 sati.

Četiri dana kasnije sledi duel protiv Kameruna (11.00), a grupnu fazu završiće duelom protiv Švajcarske 2. decembra (20.00).

(Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Ponedeljak
18:00
Fenerbahce
Konya
Ponedeljak
18:30
Verona
Lazio
Ponedeljak
20:45
Monza
Sampdoria
Ponedeljak
21:00
Rayo Vallecano
Almeria
Ponedeljak
22:15
Rio Ave
Sporting