Petrić: Mnoga deca posle ovoga neće spavati

Daleko je Partizan bio od blistave partije protiv Slovackog u 6. kolu Lige konferencija. Izboren je plasman na drugo mesto, a žal što nije bio kuražniji i uzeo prvo ostaje. Šteta, jer rival jeste fizički jač, ali i prilično tehnički i taktički limitiran. Gordan Petrić i sam nije baš bio srećan zbog partije.

- Rival nas je pritisnuo i morali smo da reagujemo ovako. Naravno da nije bila utakmica onako kako mi znamo da igramo, niti je bilo kalkulacija. Jednostavno, utakmica je počela tako kako je počela. Mi smo dali taj gol, mogli smo, oni nisu imali tako neke zrele šanse u tih 45 minuta, mi smo mogli da povedemo sa više golova razlike pogotov u drugom poluvremenu, imali smo zrelije šanse. Ovo je ekipa koja igra direktan fudbal sa dosta duela, sa dosta trčanja, to su naši momci dobro odradili. Nisu imali zrelijih šansi, ali smo imali problema na sredini terena - kazao je Petrić

Momci su ispunili zacrtani prag kad smo dobili grupu, mogli smo možda da uzmemo i tri boda, ali videli smo da je i protivnik kvalitetan, bio je težak meč. Možda je ovo realan rezultat. Za analizu je gde je bio problem na ovom susretu, teško je protiv ovakve ekipe stvoriti neki prostor, imali smo šanse da zatvorimo meč ali se to nije desilo. Nismo imali tečnu igru kao na nekim drugim mečevima, možda zbog nervoze, ali nismo imali prostora da napravimo svoju kombinatoriku. Ja sam zadovoljan momcima, mogu sutra da odem a da ne budem trener, ja sam zadovoljan, mene su učinili zadovoljnim trenerom i čovekom. Ja da skačem što smo prezimili to ne ide, ja sam takav čovek - rekao je Petrić i dodao:

- Ne bih da pričam o utakmici, ja bih hteo da se zahvalim igračima i to sam rekao u par navrata da su oni najzaslužniji što su došli do ovog rezultata i posle moje prve utakmice u Novom Sadu rekao sam da samo oni mogu da nas izvuku iz postojeće krize koja je bila kad sam došao. Sve zasluge idu njima, mi smo sa strane pokušali da olakšamo. I zahvalio bi se ovoj deci, to što se zahvaljujem deci to je i njihovim roditeljima i nastavnicima jer su im dopustili da dođu, mnogo njih neće spavati dok dođu kući - podvukao je Petrić.

(Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Petak
20:00
Fortuna Sittard
Sparta Rotterdam
Petak
20:30
Augsburg
Leverkusen
Petak
20:45
Salzburg
Sturm Graz
Petak
21:00
Chelsea
Fulham
Petak
21:00
Ath. Bilbao
Cadiz