Asano o Partizanu: Tamo sam porastao i izrazio svoj ego

Bivši fudbaler Partizana Takuma Asano oglasio se o igračkim danima u Humskoj i o tome kako je porastao na psihološkom planu.

Od nedavno je japanski reprezentativac potpisao za nemački Bohum, ponovo će igrati u Bundesligi, ali će ponovo morati da se predstavi tamošnjoj publici.

- Same brojke potvrđuju moje reči, da sam uspeo da se unapredim. Samo što je to trebalo da uradim od prve sezone, ali sam bio nestrpljiv, bilo mi je krivo zbog trenera i saigrača. Inače, od prvog trenutka sam imao jak osećaj da bi trebalo da odem u Srbiju i da imam bitnu ulogu u timu, da mi to bude novi početak u karijeri - počeo je priču Asano.

- Počeo sam više da razmišljam o tome da igram za tim. Nikada nisam izbegavao da se vraćam u odbranu, trčao sam više nego iko drugi. Kako je vreme odmicalo postajao sam svestan da mogu da pomognem ekipi na više načina osim golovima, što mi je podizalo samopouzdanje. Pa onda i kada osećaš da to nije tvoj dan, možeš da igraš bez pritiska, jer ti je jasno šta sve moraš i možeš da uradiš na terenu. Poredeći sa prvom sezonom, mislim da mi se način razmišljanja dosta promenio.

Asano je istakao da je posebno napredovao na psihološkom planu kada je za trenera Partizana stigao Aleksandar Stanojević.

- Promena trenera je bila velika stvar za mene. Šef (Aleksandar Stanojević) je zaista cenio i sve ostale stvari koje sam radio, ne samo golove. Na sastancima je isticao moje zalaganje u odbrani i sa poštovanjem govorio o mojoj posvećenosti timu. Zato sam mogao da igram sa samopouzdanjem, da se ne osećam loše čak i kada nije bilo rezultata.

- Kada sam došao u Partizan razmišljao sam o tome da li ću moći da napokon izrazim svoj ego. Prošle sezone sam imao toliko samopouzdanja da sam uvek tražio loptu, čak i kada me nije išlo, potpuno siguran da ću postići gol. Naravno, napadači uvek imaju izražen ego, ali do sada ga nisam toliko osećao. Sada se psihološki potpuno drugačije osećam nego kada sam bio prethodno u Bundesligi. Na tom polju osećam da sam u Partizanu porastao ne za jedan, nego za dva nivoa - istakao je Takuma Asano.

(Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Petak
17:00
BKMA Yerevan
Pyunik
Petak
18:55
Proleter NS
Novi Pazar
Petak
19:00
SV Innsbruck
Wacker Innsbruck (A)
Petak
19:00
Gleisdorf 09
Vocklamarkt
Petak
19:00
Bruck/Leitha
Leobendorf