Borac uzvraća FSS za aferu nameštanje: Igrajte bez nas

UEFA je dojavila FSS da da je utakmica Borca 1926 iz Čačka i Železničara sumnjiva, hitno je sproveden disciplinski postupak i određena kazna. Tako su Borac, kao i Jagodina, kažnjeni oduzimanjem bodova. Ostali su bez šest bodova, a uz to su "udareni" i po džepu (ukupno 10 miliona dinara) što će ih naučiti da u budućnosti ne pomišljaju na mutne radnje.

Dok se Jagodinci ne oglašavaju, Čačani su rezignirani ovom odlukom FSS, pa sportski direktor i šef stručnog štaba Vladimir Stanisavljević najavljuje bojkot u razgovoru za "Žurnal".

Ko može da ostane pametan i normalan posle bruke, skandala, zaista ne znam koju bih reč upotrebio za lažno stavljanje Borca na stub srama. Konačnu odluku o svemu donećemo sutra, zakazaćemo konferenciju za medije. Imaće šta da čuju i javnost upoznaju sa istinom i činjenicama. Utakmica sa Kabelom u proteklom kolu bila je, gotovo izvesno, naša poslednja u prvoligaškom rangu, u Kragujevac nećemo putovati", najavio je kraj takmičenja za Čačane.

"Za nas je ovo kraj jedne velike igre u kojoj smo sramnim odlukama proglašeni mešetarima, optuženi za nameštanje. Stručni štab i kompletan igrački kadar spreman je da stane ispred svih relevantnih ljudi i institucija ove države".


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Nedelja
08:00
Kawasaki
Sapporo
Nedelja
08:05
Melbourne City
Wellington Ph.
Nedelja
12:30
Fiorentina
Napoli
Nedelja
13:00
Akhmat
Spartak M.
Nedelja
15:05
Tottenham
Wolverhampton