Vijetnam tri meseca bez zaraženih i zato može da organizuje trku Formule 1

Velika nagrada u Vijetnamu mogla bi da se održi 2020. godine, saopštila je uprava grada Hanoja. Trka na ulicama vijetnamske prestonice bila je zakazana za 5. april, ali je odložena zbog pandemije koronavirusa.

- Procenjujemo situaciju povezanu sa virusom i razgovaraćemo sa organizatorima. Nadamo se da ćemo Formulu 1 gledati u našoj državi krajem novembra - rekao je gradonačelnik Hanoja Nguien Dak Čung.

Organizacija Velike nagrade Vijetnama morala bi da bude održana sa najmanje još jednom trkom u Aziji da bi opravdala putne troškove timova na kontinent. Vijetnamski najverovatniji partner u azijskoj turneji Formule 1 u novembru biće Kina, jer su druge dve trke Azije, u Japanu i Singapuru, već otkazane.

Vijetnam je registrovao samo 369 slučajeva Covid-19, što ga čini jednom od zemalja sa najmanjim brojem zaraženih. U poslednja tri meseca u zemlji nije registrovan nijedan novi slučaj.

Velika nagrada u Vijetnamu je prva potpuno nova trka koju su na šampionatu predstavila Liberti Media nakon što je ta američka kompanija kupila Formulu 1 takmičenje 2017. godine.

(Foto: Beta/AP)


Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Sreda
12:00
Kashima
Kawasaki
Sreda
12:00
Oita
Gamba
Sreda
17:00
Novi Pazar
Partizan
Sreda
17:30
Haka
HIFK
Petak
02:00
Orlando City
Minnesota