F1 (VN Austrije): Iznenađenjima nikad kraja! Čekali smo ovo 217 dana, a onda je Botas pokazao šta zna

Bila je ovo trka koja je zadovoljila sve sladokusce, uvertitra dostojna lepih dana u svetu sporta! Prva trka u Austriji donela je dramu, a Valteri Botas odneo je pobedu ispred Šarla Leklera u Ferariju te Landa Norrisa u Meklarenu.

Samo 11 vozača uspelo je izgurati trku do kraja, dosta odustajanja uglavnom zbog kvarova na što se i upozoravalo da bi mogao biti problem u prve dve trke u Austriji.

Prvi koji je odustao bio je Maks Ferštapen koji je imao velike planove, ali već u 11. krugu bolid je otkazao i Holanđanin je završio trku. Bio je to uvod u seriju odustajanja, otpadali su Rikijardo, Strol, Magnusenu su otkazale prednje kočnice, Grosžan i Rasel takođe su otpali, Kimiju Raikonenu puknuo je prednji pojas, a otpao je i Kvjat.

Osim Feršatpena čiji je kraj bio veliko razočaranje u pogledu zanimljivosti trke, jedan od važnijih trenutaka trke bio je i kraj za Albona koji je vozio sjajno, hrabro je napao Luisa Hamiltona, prošao ga s spoljne strane, ali onda zadnjim točkom pogodio u prednji Hamiltonov i potpuno pao u poretku te uskoro odustao.

Na šest kugova pre kraja Botas je uhvatio Hamiltona na spavanju nakon izlaska "sigurnosnog vozila", Albon se uoči trećeg pojavljivanja sigurnosnog automobila ugurao na treće mesto odakle je devet krugova pre kraja napao Hamiltona, ali na već opisani način ostao bez prolaza. Hamilton je kasnije dobio pet sekundi kazne zbog incidenta s Albonom i tih pet sekundi uzelo mu je mesto na postolju. Noris je u pravo vreme odvezao najbolji krug i prestigao vremenom Britanca.

Dva velika iznenađenja u Austriji, Lekler na drugom mestu s bolidom koji je izgledao dosta loše do ove nedelje i Noris u Meklarenu koji je prvi put došao do postolja. Četvrti je bio Hamilton,  Peto mesto je zauzeo Španac Karlos Sainc junior (Meklaren), a zatim slede Serhio Perez iz Meksika (Rejsing point), Francuzi Pjer Gasli (Alfa Tauri) i Esteban Okon (Reno), Italijan Antonio Đovinaci (Alfa Romeo) i na desetom mestu je Sebastijan Fetel (Ferari).

Naredna trka u šampionatu vozi se sledeće nedelje na istoj stazi u Austriji, pod nazivom Velika nagrada Štajerske.

(Foto: Beta/AP)


Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Utorak
09:45
eTES Tundra
eGambit Esports
Sreda
12:00
Kashima
Kawasaki
Sreda
12:00
Oita
Gamba
Sreda
17:00
Novi Pazar
Partizan
Sreda
17:30
Haka
HIFK