Peruničić ponosan?!

Čudno. Nenad Peruničić, selektor Srbije, istakao je posle utakmice sa Hrvatskom da se oseća ponosnim. Da je to bila jedina utakmica na šampionatu pa i da razumemo, ovako... Ne znamo razloge ponosa, posebno ako odgledamo ponovo duele sa Crnogorcima i Belorusima. Ne pravi se slika poslednjim zamahom četkice, već od onog prvog. A naš odraz u ogledalu posle Evropskog prvenstva, koje je završeno nakon šest dana za Srbe, jeste odvratan. Nije tu kriv Peruničić, odnosno, najmanje tu ima njegove krivice, krivi su oni koji rukovode rukometom u našoj zemlji.

- Čestitike Červaru, njegovom timu i stručnom štabu. Jako je teško 60 minuta igrati protiv ekipe koja je ovog kvaliteta i koja ide na medalju. Ako se previše trošite, pogotovo u odbrani da biste stvorili šansu, a onda dopustite previše izgubljenih lopti, protiv jednog takvog igrača kao što je Duvnjak koji ih je uvlačio konstanto u sredinu, onda ne možete pobediti na kraju - rekao je Peruničić i dodao:

- To ne sme da se dešava. Mislim da smo pokazali srce, karakter. Danas smo pre svega igrali zbog nas. Ovo nije prvi put da na strani pokazujemo i srce i veliku borbu. Ova ekipa nije sigurno kućna varijanta. Gde god ode, želi da igra i da se nadmeće puna srca. Ponosan sam na njih. Znam da im je teško i ovakva situacija uz veliku želju nije dovoljna da se ode dalje. Drago mi je da smo protiv ovakvog protivnika prikazali najbolju utakmicu. Mislim da smo pokazali srce, karakter. Ovo nije prvi put da na strani pokazujemo i srce i veliku borbu. Ova ekipa nije sigurno kućna varijanta. Gde god ode, želi da igra i da se nadmeće puna srca. Ponosan sam na njih. Znam da im je teško i ovakva situacija uz veliku želju nije dovoljna da se ode dalje. Drago mi je da smo protiv ovakvog protivnika prikazali najbolju utakmicu - podvukao je Peruničić.

(Foto: MN Press)


Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Subota
13:00
Daegu
Jeonbuk Motors
Subota
13:30
St. Johnstone
Aberdeen
Subota
15:00
Khimki
CSKA M.
Subota
16:30
Club Brugge
Charleroi
Subota
18:00
Valerenga
Bodo/Glymt