Veljko Ražnatović je novi šampion Srbije: Nisam smeo da izgubim pred sinom

Hvala porodici, timu, ali pre svega Gospodu Bogu koji mi je ovo omogućio, rekao je novi vladar naše zemlje u kruzer kategoriji

Pred krcatom halom u Ubu Veljko je šampionski pojas proslavio držeći sina Željka u naručju

Ono što se u teoriji znalo godinama unazad, upravo je dobilo i praktičnu potvrdu - Veljko Ražnatović (25) najbolji je profesionalni bokser Srbije.

U sjajnom meču pred dupke punom halom u Ubu, Ražnatović je tehničkim nokautom u poslednjoj, osmoj rundi savladao do sada takođe neporaženog, sjajnog švedskog borca srpskih korena - Gorana Babića. Sa sinom Željkom u naručju proslavio je osvajanje svog prvog šampionskog pojasa.

Iz prvog reda pored ringa bučna je bila porodica Ražnatović, mama Ceca, supruga Bogdana i sestra Anastasija, ali je najžešće navijao mali Željko.

- Nisam smeo da izgubim pred sinom! Hvala porodici na podršci, mom timu koji me je sjajno spremio za najvažniji meč u karijeri, ali pre svega hvala Gospodu Bogu koji mi je sve ovo omogućio - u dahu je posle meča izjavio novi šampion Srbije u profi boksu.

Meč Veljka Ražnatovića i Gorana Babića bio je glavni megdan večeri na prvom Memorijalu prof. dr Miroslav Popović. Otvorio ga je predsednik opštine Ub Darko Glišić, a u sali su bili prisutne i mnoge javne ličnosti iz sfere sporta, ali i kulture i estrade u Srbiji.

RAŽNATOVIĆEV UČINAK

Mečeva      14

Pobeda       14

Pobeda nokautom        11

UČINAK GORANA BABIĆA

Mečeva      9

Pobeda       7

Pobeda nokautom        4

Poraza        1

Poraza nokautom         1

Nerešenih  1

Prašović nokautirao Čeha

Premijerno izdanje u teškoj kategoriji na reviji u Ubu imao je najbolji crnogorski bokser Dilan Prašović. Svega minut i po trebalo mu je da nokautira Čeha Pavel Šoura.

- Ovo je početak novog poglavlja za mene, nadam se da ću u teškoj biti uspešan bar kao u što sam bio u kruzeru - izjavio je Prašović.

Pobedili su i Đaković, Vukomanović, Točataridis, Gurdijeljac i Nikolić.

(Foto: PR Tiger team)


Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Sreda
18:00
RB Leipzig
Hoffenheim
Sreda
18:00
Fiorentina
Torino
Sreda
19:00
Nantes
Marseille
Sreda
20:00
Maritimo
Porto
Sreda
20:45
Mainz
Bayern M.