Partizan u Novom Sadu prekinuo dominaciju Voše i uzeo prvi Superkup

Partizan Efbet je pobednik XII Superkupa Srbije 2022. u konkurenciji odbojkaša. Crno-beli tim je, u maloj sali SPC Vojvodina u Novom Sadu, savladao Vojvodinu sa 3:1, po setovima 21:25, 25:22, 25:22 i 25:22, posle 113 minuta igre. Time je prekinuta serija od tri uzastopna trofeja Novosađana u ovom takmičenju.

U izuzetno borbenoj i uzbudljivoj utakmici, prepunoj preokreta, tenzije i obostrane želje za trijumfom Partizan je pobedio Vojvodinu, koja je takođe imala svoje šanse za pobedu. Ipak, crno-beli su u završnicama setova bili smireniji i precizniji, što im je donelo prvi trofej u Superkupu Srbije.

Zoran Gajić, predsednik OSS, predao je Miliji Mrdaku, kapitenu Partizana, pehar namenjen pobedniku Superkupa Srbije. Đula Mešter, prvi potpredsednik OSS, i Petar Bogunović, predsednik OSV i potpredsednik OSS, i predali su zlatne medalje odbojkašima iz Beograda.

Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, predao je Andriji Vilimanoviću, kapitenu Vojvodine, trofej namenjen poraženoj ekipi u Superkupu. Dejan Bojović, sportski direktor OSS, i Danilo Mrđa, generalni sekretar OSB, predali su srebrne medalje odbojkašima Vojvodine.

U konkurenciji odbojkaša odigrano je 12 mečeva u Super kupu Srbije. Crvena zvezda je osvojila 5 trofeja, Vojvodina NS seme iz Novog Sada 4, Novi Pazar 2, a Partizan 1 trofej.

(Foto: Ustupio OSS)


Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Sreda
18:00
RB Leipzig
Hoffenheim
Sreda
18:00
Fiorentina
Torino
Sreda
19:00
Nantes
Marseille
Sreda
20:00
Maritimo
Porto
Sreda
20:45
Mainz
Bayern M.