Pavlović: Srpska spremna za seniorski Evropa kup!

Turnir u Laktašima (Banjaluka) okupio je 230 takmičara iz 24 zemlje U Laktašima (Banjaluka) svečano je otvoren Evropski juniorski kup u džudou. Oči cele Evrope bar što se tiče ovog sporta uprte su u dešavanja u Republici Srpskoj, a kako i ne bi kada su u ovom entitetu Bosne i Hercegovine okupljeni najbolji mladi borci sa Starog kontinenta. Takmičari dolaze iz 24 zemlje - njih ukupno 230!

Svečano je bilo i na samom otvaranju, a Ognjen Pavlović, predsednik Džudo saveza Republike Srpske, alfa i omega organizacije spektakla u Laktašima, nije krio zadovoljstvo, ali ni ambicije.

- Moram da vam otkrijem da čestitke za organizaciju već pristižu sa svih strana, iz celog džudo sveta. Mogu slobodno da kažem da je ovo što smo mi organizovali u Laktašima na nivou seniorskog evropskog prvenstva i, što bih krio, to će nam i biti cilj u narednom periodu. Pre svega da kupovi za mlađe kategorije budu tradicija u Republici Srpskoj, a onda da dignemo lestvicu i organizujemo šampionate i za seniore - rekao je Pavlović.

On nije propustio priliku da se zahvali na pomoći u organizaciji domaćinu, gradonačelniku Laktaša Miroslavu Bojiću, kolegi Branislavu Crnogorcu, predsedniku Džudo saveza BiH, Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske i posebno Miloradu Dodiku, srpskom članu Predsedništva BiH.

Mario Đuran, pomoćnik ministra za sport, takođe je prisustvovao svečanom otvaranju Evropa kupa u Laktašima i bio fasciniran viđenim.

- Dobro došli u Republiku Srpsku! Zajedno sa našim džudo savezom odradili smo ogroman posao i zato ovo sve izgleda fenomenalno. Nadam se da će ovakvi događaji u budućnosti postati tradicija za Laktaše, Banjaluku i Republiku Srpsku - izjavio je Đuran i poželeo sreću svim takmičarima, koji su odmah potom izašli na tatamije.

Svi finalni mečevi oba dana vikenda od 16 sati biće prenošeni direktno na TV Arena Fight.

(Foto: Dražen Ostojić)


Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Petak
20:30
Freiburg
Dortmund
Petak
21:00
Osasuna
Sevilla
Petak
21:00
Nantes
Lille
Petak
21:15
Famalicao
Braga
Subota
13:30
Aston Villa
Everton