Sramota! Kličko poručio Albancima: Oslobodićemo se od Rusa kao i vi od Srba

Sport je za sportiste, a politika za političare. Sve je više mešaju, isti oni koji su počeli tako što su Srbiju izbacili sa Evropskog prvenstva 1992. u Švedskoj. Sada je gradonačelnik Kijeva i nekadašnji bokserski šampion osuo paljbu po Srbima ničim izazvan. Tačnije, osim da se možda dodvori nekome ko mu to nije ni tražio.

-Veoma mi je drago što sam prvi put sreo jednog albanskog novinara, što je dobra prilika da prenesem poruku vama, albanskom narodu na Balkanu. Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci koji vole potrebu, koju nam neko nameće. Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava da okupira Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije", rekao je Kličko za švajcarski list.

Gradonačelnik Kijeva, ujedno i bivši svetski šampion u boksu zahvalio je Kosovu i Albancima na solidarnosti sa Ukrajinom kako u vojnom aspektu tako i na humanitarnoj pomoći.

"Verujem da ćemo mi u Ukrajini, pored Boga, vratiti ovu podršku našoj zemlji, našem narodu. Hvala Kosovu, hvala Albancima. Kao što ste vi oslobođeni od Srbije, bićemo oslobođeni i mi od Rusije", rekao je Kličko.

(Foto: Print scr)


Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Ponedeljak
18:00
Ranheim
KFUM
Ponedeljak
19:00
Kalmar FF
IFK Varnamo
Ponedeljak
19:00
Malmo FF
Helsingborgs IF
Ponedeljak
20:30
Patronato
Independiente
Ponedeljak
23:00
Sp. Ameliano
Guairena