EP: Francuzi poslali Srbiju kući

Rukometaši Srbije dobro su počeli Evropsko prvenstvo u Segedinu, ali su se po starom dobrom običaju raspali vrlo brzo i već u naredna dva meča pokvarili utisak. Najpre su upisali poraz od Hrvatske, a onda im je lekciju očitala i Francuska, te ih tako poslala kući – 29:25 (16:7).

Iz ove grupe dalje idu Francuska, sa maksimalnim učinkom, i Hrvatska koja u drugu fazu neće preneti nijedan bod. Srbija nije iskoristila samopouzdanje sa kojim je ušla u turnir, a stečeno nakon trijumfa nad Ukrajinom.

Jasno je svima bilo da je finale bilo protiv Hrvatske i ono je izgubljeno, ali je u meču protiv Francuske očekivalo da Srbija makar pruži veći otpor, približan onom iz kvalifikacija kada su ostvareni pobeda i remi.

To je izostalo. Osim tri minuta dobre igre na početku i tri odbrane Vladimira Cupare, odnosno, dva vezana gola Bogdana Radivojevića za 3:3, sve ostalo je bilo za zaborav.

Kola su krenula nizbrdo kada je Vensan Žerar počeo da brani i moguće i nemoguće udarce, pa je očas posla već u prvom poluvremenu stigao do dvocifrenog broja odbrana.

To je toliko uticalo na psihu srpskih igrača da su promašivali i čiste zicere u nizu, pa su vezali skoro 13 minuta bez postignutog gola. Epilog je bilo 11 golova razlike za Francusku i potpuno rešen meč u njegovoj ranoj fazi.

Na poluvremenu je rezultat glasio 16:7, a ta razlika, uz manja ili veća osciliranj održala se do kraja utakmice. Trikolori su, kao olimpijski šampioni, do kraja su vrlo iskusno i rutinski odradili posao, najavivši najviše domete i na ovom takmičenju.

Francuska – Srbija 29:25 (16:7)

Dvorana: Pik (Segedin);
Sudije: Mazeika, Gatelis (Litvanija).

Francuska: Deska, Fabregas, Žerar, Karabatić, Konan, Konkud, Lagard, Len, Mae, Mem, Min, Nai, Pardin, Port, Ričardson, Turna.

Srbija: Bomaštar, Borzaš, Cupara, Đukić, Ilić, Ivanišević, Kukić, Marsenić, Milosavljević, Orbović, Pešmalbek, Pešić, Radivojević, Radović, Šotić, Sretenović.

(Foto: MN Press)


Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Subota
23:30
Cobresal
Uni. de Chile
Nedelja
00:00
Sao Paulo
Ceara
Nedelja
00:00
Los Angeles FC
San Jose E.
Nedelja
01:00
Nacional de F.
Cerrito
Nedelja
03:00
Kansas City
Vancouver