Novak želi da mu se izjava pod zakletvom objavi javnosti (UŽIVO)

Danima traje saga oko Novaka Đokovića koji malo legalno, pa malo ilegalno boravi u Melburnu spremajući se za Australijan open.

Srpski as trenira ne znajući hoće li učestvovati na prvom grend slemu sezone pošto mu je danas drugi put ukinuta viza u Australiji.

Po dolasku u Melburn je prvi put Đokoviću ukinuta viza, vraćena mu je nakon odluke federalnog suda Viktorije, ali samo na par dana kada je imigracioni ministar Aleks Hok naložio da se to učini ponovo. Večeras će od 22 časa Novak imati razgovor sa imigracionim vlastima na višem sudu, a konačna odluka će biti poznata u nedelju - da li će od ponedeljka Đoković igrati Australijan open ili biti deportovan iz zemlje.

Gotovo je saslušanje i CNN piše kako je Novak Đoković ponovo pritvoren. Međutim, ne na dugo jer će uskoro izaći pred sudiju.

01.45 - Nastavlja se borba

Đokovićevi advokati će podneti sve svoje podneske do podneva, odnosno do 2.00 po srpskom vremenu,dok će advokati za ministra za imigraciju odgovoriti i dostaviti svoje podneske do 22 sata po lokalnom, odnosno do subote u podne po srpskom vremenu.

Pol Holdenson, koji je zastupao Đokovića, rekao je da Novak nema problema da njegova izjava pod zakletvom bude tokom dana objavljena javnosti.

23.05 Novak imao VALIDNO medicinsko izuzeće

U nizu nelogičnosti, još jedna - od strane imigracionog ministra Australije Aleksa Hoka koji je poručio kako je sa valjanim medicinskim izuzećem nevakcinisani Novak Đoković ušao u zemlju. Upravo je nepotpuna dokumentacija medicinskog izuzećeća razlog za prvo oduzimanje vize Novaku.

22.45 Počelo saslušanje

Najbolji teniser je trenutno na saslušanju i poznato je GDE se nalazi.

22.34 "Napolje"

Novak Đoković je tema broj jedan australijskih medija, neki su blagonakloni, uglavnom ne, a ima i onih prilično oštrih. Ovako je Đoković predstavljen u australijskoj štampi.

22.18 Hok otkrio razlog deportovanja

Imigracioni ministar Australije Aleks Hok je u detaljnoj izjavi objasnio zbog čega je Novak Đoković drugi put ostao bez vize u Melburnu, a ovoga puta nije pomenuto medicinsko izuzeće koje je bilo ključno u prošlom navratu.

22.00 Čeka se zvanična informacija iz Melburna

Prema planu i satnici, trebalo bi da je upravo počelo saslušanje Novaka Đokovića, odnosno davanje izjave imigracionim službenicima, ali zvanične potvrde još uvek nema.


Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Subota
15:30
Hoffenheim
Dortmund
Subota
16:00
Man. Utd.
West Ham
Subota
16:00
Brackley Town
Chorley
Subota
18:00
Inter M.
Venezia
Subota
18:30
Sevilla
Celta