Novak Đoković i Nina Stojanović na nestvaran način do polufinala Olimpijskih igara

Novak Đoković i Nina Stojanović plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju, i to pobedivši nemačke reprezentativce Lauru Zigemund i Kevina Kravieca sa 6:1, 6:2.

Niti je Đoković prikazao slabiji nivo tenisa od onog kojim se ranije tokom dana, po nesnosnoj vrućini i ogromnoj vlažnosti vazduha, plasirao u polufinale pojedinačne konkurencije, niti je Nina Stojanović bila na nižem nivou od svog dubl-partnera, prenosi Blic.

Naprotiv, briljirala je naša najbolja teniserka u obe faze, pre svega u defanzivnoj fazi uvodnog dela meča, kada je napravljen i psihološki pritisak suparnicima.

A upravo je taj "mentalni rat" bio jako važan. Jer, ma koliko Novak bio najbolji igrač sveta, igra parova je priča za sebe i samo savršeni sklad dva aktera donosi uspehe.

A Đoković i Stojanovićeva su baš tako plesali po terenu, savršeno.

Dogovori su im bili odlično sprovođeni u delo, često su zbunjivali suparnike kretnjom, daleko manje su grešili, a konstantno vodili i, što je najvažnije, sve bolje i bolje igrali kako je duel odmicao.

Prvi set su za "tili čas" dobili, a u drugom izdržali nalet suparnika, pa iskoristili to što se nervoza jako uvukla u igru Zigemundove - da brejkovima dođu do situacije za pobedu, koju je Novak i "odservirao".

Predaha za naše i nema previše, jer već u petak igraju protiv Rusa: Jelina Vesnina i Aslan Karacev savladali su Igu Svjatek i Lukaša Kubota sa 6:4, 6:4.

(Foto: Beta/AP)


Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Petak
19:00
Radnik S.
Vojvodina
Petak
20:30
Hertha
Greuther Furth
Petak
20:45
Sassuolo
Torino
Petak
21:00
Newcastle
Leeds
Subota
01:00
Penarol
Fenix