Nadal udario na Đokovića!

Nakon što je Novak Đoković pretrpeo veliki broj kritika zbog oglašavanja iz karantina, isto je učinio i Rafael Nadal, ali tek sa nekoliko dana zakašnjenja.

Nadal je izneo je svoje viđenje situacije u kojoj su se našli igrači i igračice pred Australijan open, ali i opleo po srpskom teniseru jer je reagovao tako što je poslao mejl direktoru Tenis Australija Kregu Tajliju, spiskom sugestija kako da se pomogne teniserima i teniserkama u karantinu.

Rafa Nadal kaže da je i on dao sve od sebe da se pomogne kolegama i koleginicama, ali da to nije uradio javno.

- Ne možemo da se žalimo u ovim okolnostima. Razumljivo, neko će pomenuti naše privilegovane pozicije ovde u Adelejdu i to poštujem. Gde je ta linija privilegija? Imam drugačije viđenje. Znam da su naši uslovi ovde bili bolje od onih koje većina ima u Melburnu - kaže Nadal i dodaje:

- Ipak, neki u Melburnu imaju veće sobe gde mogu da obavljaju fizičke aktivnosti, neki opet imaju manje sobe gde ne mogu da imaju kontakt sa trenerom ili fizioterapeutom. Gde je ta linija? To je etička stvar, svako ima mišljenje. Uvek ćete se žaliti kada ste u neravnopravnoj poziciji. Nekima je potrebno da objave šta sve čine za druge, neki od nas to rade privatnije, bez da se sve obelodani u javnosti - zaključio je Nadal.

(Foto: Beta/AP)


Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Utorak
09:05
Western Sydney
Melbourne City
Utorak
11:20
Perth Glory
Central Coast M
Utorak
16:00
Partizan
Vojvodina
Utorak
17:00
BATE Borisov
Shakhter S.
Utorak
18:30
Lazio
Torino