Simonović i Mitrović: U Španiji možete samo do radnje i nazad! Moramo da se pridržavamo apela nadležnih

Marko Simonović, nekadašnji kapiten Crvene zvezde, koji je pre mesec i nešto potpisao za Unikahu, opisao je situaciju u Španiji za sajt crveno-belih.

- Uvedeno je vanredno stanje praktično u većini zemalja Evrope i sveta. Neću mnogo o situaciji, ona je svuda jako teška, pogodila je svakoga. Tu nema razlike za bilo koga, bilo koji zemlju. Ono što je mnogo važnije i želim ovom prilikom da apelujem na sve da se pridržavaju svih pravila, situacija je krajnje, krajnje ozbiljna, nimalo prijatna - kaže Simonović i dodaje:

- U Španiji je izuzetno teška situacija, ovde smo bukvalno zatvoreni u stanovima po 24 sata. Nema mrdanja, samo odlazak u prodavnicu i odmah nazad u stan. Ali, za početak, svi moramo da se pridržavamo apela i distance, očigledno da drugog rešenja nema.

Kako se provode dani u ovom karantinu.

- Ovo je neka nova situacija, poenta je kako uspeti kako održati spremu makar na nekom nivou. Veoma je teško, verujem svim sportistima, koristimo sve sprave u kućama, improvizujemo da napravimo neki trening, našao sam i neki novi način, pošto nam je dozvoljeno da izademo jednom dnevno: ranac na leda, stavim masku, rukavice i trčim do prodavnice koja nije baš blizu i vraćam se nazad sa namirnicama nazad. To je neka svakodnevna rutina u ovoj teškoj situaciji, u kojoj su neke druge stvari sada mnogo važnije.

Luka Mitrović nastupa za Manresu. I on, kao i Simonović, jasno savetuje da se svi pridržavaju onoga što zdravstveni radnici preporučuju.

- Ovde sam, što se kaže, sam sa sobom. I ove okolnosti primorale su me da radim neke stvari malo više, da kuvam, učim španski jezik. Ovakva vrsta izolacije, koliko god je teška, ali i neophodna ne dozvoljava previše toga. Vreme osim kućnog treninga provodim gledajući filmove, serije, pročitam neku knjigu, ali bih želeo našim ljudima da poručim još nešto: da budu pametni, da budu odgovorni, da slušaju i pridržavaju se upustava od ljudi koji su za to zaduženi, jedino tako disciplinovani možemo da se izborimo sa ovim problemom. Pamet u glavu - rekao je Mitrović i dodao:

- Nabavili smo neke rekvizite za kućne treninge, na vezi smo sa kondicionom trenerom, trudimo se da ostanemo fizicki spremni, jer gledajući dužinu svega ovoga, ne možete baš da uskočite na teren ili u puni trening - podvukao je Mitrović.

Simonović i Mitrović na kraju su imali zajedničku poruku za sve: Molim vas ostanite u kućama, situacija je izuzetno ozbiljna i teška. Ukoliko se budemo pridržavali svih apela i saveta, iskreno se nadam da se uskoro vidimo ponovo na terenu.

(Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Petak
16:00
Belshina
Gorodeya
Petak
18:00
Dinamo Minsk
Torpedo Zhodino
Subota
14:30
Shakhter S.
Neman Grodno
Subota
16:30
BATE Borisov
Ruh Brest
Subota
18:30
Dinamo Brest
Slavia Mozyr