Kakva glupost menadžera Hjustona: Kina im uskraćuje gostoprimstvo

Svašta se događa poslednjih godinu i nešto između odnosa Kine i Sjedinjenih Američkih Država. I to je politika, kojoj svakako nije mesto među sportom. Trebalo je to da poštuje i Deril Mori, generalni menadžer Hjustona. Ovako zbog njegovog nepromišljenog gesta, postoji mogućnost da Kina uskrati gostoprimstvo Roketsima.

- Borba za slobodu, stojim uz narod Hong Konga - napisao je Mori.Neviđena glupost. Iz milion i jednog razloga. Mori bi mogao da košta klub iz Teksasa milione dolara. Već 20 godina Kina je domaćin Hjustonu. Plaća enormne sume za dolazak Rokitsa, a usput najveća prodaja dresova Hjustona izvan SAD je upravo u Kini. Veoma brzo reagovao je Tilman Fertit, vlasnik Hjustona.

- Naše prisustvo u Tokiju je samo sa ciljem da se promoviše košarka i NBA globalno, mi nismo politička organizacija - rekao je Fertita.

Ljubav između Kineza i Teksašana počela je još 2002. godine kada je Jao Ming nosio dres ovog kluba. Da su stvari otišle daleko zbog gluposti dotičnog potvrdio je i sam NBA. Portparol ove lige Majk Basa naveo je da liga poštuje kulturu i prijateljstvo sa Kinom i da niko nije želeo nekoga da uvredi.

(Foto: Beta/AP/Marco Garcia)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Petak
20:00
Fortuna Sittard
Sparta Rotterdam
Petak
20:30
Augsburg
Leverkusen
Petak
20:45
Salzburg
Sturm Graz
Petak
21:00
Chelsea
Fulham
Petak
21:00
Ath. Bilbao
Cadiz