Generalni menadžer Denvera: Jokić to bolje radi i od Sabonisa

Arturas Karnišovas, generalni menadžer Denver Nagetsa, smatra da su kontinuitet u radu Nikole Jokića glavne karakteristike koje će taj tim u budućnosti odvojiti od ostatka NBA lige. Prijatelj srpske košarke, koji je prošle godine ostavio Jokiću da sam izabere da li želi da igra za reprezentaciju, iskreno je pričao o snažnom Srbinu iz svog tima.

- Uzdamo se u kontinuitet. Mnogi timovi su napravili promene, dodavali velike igrače, superstarove. Ali, za njih je i dalje sve nepoznanica. Mi smo gledali šta nam je ova grupa momaka pokazala, vodila nas je do skora 54-28, imala najbolji učinak na domaćem terenu – 34-7. I dalje je to treća najmlađa ekipa u ligi, a dodavanjem Džeremija Grenta postali smo još bolji. Znamo da smo napadački izuzetno dobri, ali će nam on pomoći i u odbrani - priča Karnišovas.

Jasno je da se ekipa razlikuje od ostalih, pa čak i na već pretrpanom Zapadu.

- Čuvanjem Jokića i Mareja trudimo se da zadržimo sve zajedno, uključujući i stručni štab i rukovodstvo. Kontinuitet je naš moto. Zahvalni smo vlasnicima što su i oni nas sačuvali, mogli su da precrtaju ovaj projekat pre dve godine.

Prisetio se kako je došlo do toga da Denver uopšte izabere Nikolu Jokića.

- Postepeno je i to napredovalo, kao i Džoker. Igrao je Letnju ligu i prosečno je beležio deset poena i sedam skokova. Posle toga niko nije mogao da pretpostavi da će uskoro biti u konkurenciji za MVP lige. Bilo je postepeno, ali je onda u trećoj godini, od kada je 15. decembra postao starter, krenuo da ređa lude brojke, vezuje tripl-dablove… Tada smo pomislili da postoji šansa da bude zvezda u ligi.

Mogli su da ga dovedu i neki drugi timovi…

- Pre drafta je bio na raspolaganju svima, svaki tim je mogao da ga gleda i na Hup Samitu. Morali smo da gledamo snimke Marka Gasola kada je bio 18-godišnjak u Španiji. Gledali smo ga kako je igrao u Barseloni. Bio je to rizik, ali nam se isplatilo. Ali, sve zasluge idu Jokiću zbog toga kakav je igrač postao. Svi su mislili da nije dovoljno fizički dobar da bi uspeo u NBA, računajući i nas. Ali, njegov talenat je uvek bio tu – od dodavanja, preko šuta, do verovano najbolje kontrole lopte koju smo ikada videli. Samo je trebalo popraviti njegovo telo. Sada možemo da kažemo da je on naš plejmejker, on inicira naš napad. Mnogi me pitaju da ga uporedim sa Sabonisom, kakav je on bio dodavač. Mislim da je Nikola to podigao na još viši nivo, jer on i prevodi loptu. On uhvati skok, prenese loptu, pokreće napad… Koliko timova u ligi ima centra koji vodi loptu u ključnim trenucima, što se dešavalo u plej-ofu.

(Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Nedelja
00:00
Aguilas Doradas
Dep. Pasto
Nedelja
02:05
Ind. Medellin
America de Cali
Nedelja
11:00
Japan
Costa Rica
Nedelja
14:00
Belgium
Morocco
Nedelja
16:00
APOEL
Omonia