Zvezda bez jednog od poslednjih pojačanja na Žalgiris i Albu

Dolazak Dragana Šakote na klupu Crvene zvezde bio je pun pogodak i to se već sada može reći. Ekipa je dobila na mentalnoj stabilnosti, igrači koji su kod Milana Tomića lutali su se pronašli, a i rezovi poput raskida saradnje sa pojedinima i dovođenje novih košarkaša - dalo je rezultat. Pred duel sa Žalgirisom (sreda 19.00) i Albom (petak, 19.00), crveno-beli su u ABA ligi savladali Mega Bemaks.

- Kao što sam rekao i igračima u svlačionici, čestitam im na ozbiljnosti, jer nama nije bio cilj da damo 100 koševa, već da odgovorno odigramo utakmicu i da iskontrolišemo minutažu. To smo uradili, osim što neočekivano ulazimo u povrede. Ili očekivano, jer je to već zamor. Na svu sreću, igrači sa klupe su pomogli, cilj je ostvaren i spremni smo bolje nego što smo očekivali za pakao koji sledi, a to su utakmice na svaka dva dana - kazao je Šakota.

Šef stručnog štaba crveno-belih objasnio je i izostanak pojedinih košarkaša sa meča iz Hale sportova.

- Jedino kod Marka Jagodić-Kuridže znamo da ga čeka pauza između 10-15 dana, za Filipa Čovića ne znamo, a Davidovac je najnoviji problem. Sve to neko nadoknadi, ali kada se na duže staze gleda, onda nam fali svako od tih igrača. Što se tiče Lorenca Brauna, on je hteo da proba, ali oseća bol i to je povreda od poslednje utakmice - podvukao je Šakota.

(Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Utorak
21:15
Arsenal
Leicester
Utorak
21:45
Milan
Juventus
Utorak
22:00
Celta
Atl. Madrid
Sreda
16:00
Millwall
Middlesbrough
Sreda
18:00
Slovan B.
Ruzomberok