Rat saopštenjima: Posle Zvezde, oglasio se i Partizan

Nakon Crvene zvezde, o dešavanjima u večitom debiju javio se i KK Partizan.

Meč je obeležila ogromna napetost i tenzija između igrača dva tima, a kulminirala je fizičkim nasrtajem centra Partizana Matijala Lesora na igrača Zvezde Filipa Petruševa.

- Nakon što su iz Zvezde žestoko protestovali zbog svega što smo videli u ponedeljak u Areni, oglasili su se i iz Humske 1. Saopštenje KK Partizan prenosimo u celosti i bez redakcijskih izmena.Dan nakon velikog preokreta i pobede protiv Crvene zvezde u punoj Štark areni, čime je naš klub ostao sam na prvom mestu ABA lige, Partizan želi da javno istakne nekoliko važnih stvari:-

- Verna podrška navijača je ponos Kluba i ona nedvosmisleno čini Partizan jedinstvenim u svetu. Ipak, sinoć su se u Štark areni videle i čule stvari kojima nije mesto na sportskim borilištima. Ružne reči i ubacivanje predmeta u teren nisu nešto za šta se Partizan zalaže i Klub će sigurno sprovesti istragu da utvrdi ko je šta ubacivao na parket.

- Incident koji se dogodio na kraju utakmice između Matijasa Lesora i Filipa Petruševa jeste nešto što se na sportskim borilištima dešava, ali smatramo da je reakcija našeg igrača neprimerena i prenagljena. Bez obzira na to šta je dolazilo sa druge strane, igrač Partizana ne sme da reaguje na taj način i Klub će u skladu sa internim disciplinskim pravilnicima koje su svi igrači potpisali sprovesti sa Matijasom propisanu proceduru. Svakako, Partizan će učiniti sve da njegovi igrači više nikada ne učestvuju u incidentima i bez obzira da li su isprovocirani ili ne, uvek budu primer sportskog i viteškog ponašanja.

- KK Partizan apeluje na javnost da ipak pokaže određeno razumevanje za uzavrele strasti na sportskom terenu. Kao Klub, razumemo želju kod Lesora, Petruševa i nekolicine drugih momaka kod koji su sinoć sevale iskre, ali želimo da u budućnosti sve ostane u okvirima fer-pleja, kako fizičkog tako i verbalnog.

- Verujemo da je puna dvorana i rekord ABA lige samo uvod u još spektakularnih utakmica ove sezone. Učinimo svi zajedno da to budu predstave za primer.

(Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Subota
17:00
Hafnarfjordur
Breidablik
Subota
21:00
Man. City
Inter Milan
Subota
21:00
Coritiba
Santos
Nedelja
01:00
Boca Juniors
Lanus
Nedelja
01:30
Atlanta Utd.
D.C. United