Zvezda zbog Partizana razmišlja da ne igra u Nišu polufinale Kupa Srbije

Zvezda je izdala saopštenje uz naglašavanje da njenih predstavnika neće biti na ceremoniji žreba, a da će naknadno odlučiti da li će učestvovati i u Kupu.

Ovo dolazi povodom odluke da Partizan pre godinu dana ne igra KLS i ne pojavi se na utakmicama polufinala.

Saopštenje Zvezde prenosimo u celosti:

- KK Crvena zvezda obaveštava javnost da neće imati svoje predstavnike na žrebanju parova ovogodišnje završnice Kupa Radivoja Koraća koje će se održati u utorak u Beogradu.

- Takođe, klub će do početka završnog turnira nacionalnog kupa koji će se održati u niškoj dvorani Čair od 15-18.02.2023. godine doneti i defintivnu odluku i da li će uopšte učestvovati na ovom turniru i braniti titulu osvojenu prošle godine.

- KK Crvena zvezda ovim gestom jasno i nedosmisleno (bez namere da umanji uspeh preostalih 6 klubova koji su učešće na tom turniru zaslužili) upozorava i poslednji put poziva Košarkaški Savez Srbije da se pridržava svog statuta, vrati srpsku košarku u legalne okvire, i konačno sankcioniše adekvatnom i propisanom kaznom KK Partizan za najteži mogući prekršaj, a to je napuštanje završnice srpskog prvenstva u junu 2022.godine – bez ikakvog objašnjenja i valjanog obrazloženja!

- Prošlo je sedam meseci od trenutka kada je prvenstvo Srbije i njegova završnica obesmišljena odlukom jednog kluba. Pravila su jasna, ali se ne primenjuju.

- Po onoj narodnoj „svi se prave ludi“ KK Crvena zvezda treba da prihvati ovo ćutanje i „ozakoni“ nečiju samovolju, kao da se ništa nije dogodilo?

- KK Crvena zvezda je narodni klub, klub koji je osnovan u ovoj zemlji, i kao takav, sa milionima navijača i poreskih obveznika ove zemlje, nema prava da ćuti na ovaj pokušaj ponižavanja nacionalnog šampionata Republike Srbije!

- Konačno, Košarkaški Savez Srbije ponovo organizuje takmičenje u Nišu u kome imamo veliki broj pristalica, i gradu na čijem smo gostoprimstvu uvek zahvalni.

- Međutim, već godinama KSS bira (ovoga puta na „elektronskoj sednici“ UO u decembru 2022.) za njega najlakše (ne i nužno najbolje u tom trenutku) rešenje, ne razmišljajući o neuslovnosti dvorane „Čair“ i svim problemima organizacije utakmica koje su prethodnih godina dovodile do brojnih teških incidenata i teških povreda gledalaca, čak i pored terena! KK Crvena zvezda zato i na ovaj način, podseća one koji bi da se sve zaboravi (a to je KSS) da „samo“ počne da primenjuje statut ili će sve obesmisliti u srpskoj klupskoj košarci – ako već zapravo nije!

- Jer, nakon svega navedenog, ko će i kakvom kaznom sankcionisati KK Crvena zvezda  ako se ne pojavi na završnici kupa u Nišu? I sa kojim moralnim pravom?

(Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Nedelja
23:00
Nacional de F.
CA River Plate
Ponedeljak
00:30
Dep. Cali
America de Cali
Ponedeljak
20:45
Austria
Estonia
Ponedeljak
20:45
Hungary
Bulgaria
Ponedeljak
20:45
Montenegro
Serbia