Pešić besno odgovorio Đuroviću i dušmanima za Teodosića: Zna li on da igrači imaju porodicu?

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić u prvom obraćanju javnosti od debakla reprezentacije Srbije pričao je i o mnogim kolegama na koje je bio ljut zbog brojnih kritika. On je posebno prozvao Vladu Đurovića koji je u jednoj emisiji na RTS-u kritikovao Ognjena Jaramaza.

- Jedan od najboljih trenera sa prostora bivše SFRJ koji već godinama nema posao, on je dobio mikrofon da govori i pritom kaže: Jadni Jaramaz, on je zalutao u reprezentaciju! Da li taj trener, ako je uopšte više trener, da li razmišlja da Jaramaz ima porodicu – rekao je Pešić.

Đurović je u tom gostovanju izneo niz kritika na račun plejmejkera reprezentacije srbije Ognjena Jaramaza.

Ali ovako on sam ne može da kreira i onda dolazi do panike. On je jadnik šutirao jedno četiri puta, promašio, i ništa nije iskreirao. Čim je ušao Micić jedan napad je napravio prodor, dodao loptu ovome Ristiću, Ristić iz horoga dao koš odmah. E to Jaramaz ne može da izvede, to izgleda vrlo prosto, eto, uđeš i dodaš, ovaj da još, i ajde, ali mi to ne možemo kada nemamo ovu postavu. Ja se pribojavam jakih utakmica kad ne bude u igri Micić a ili Jokića, jer nemamo dovoljno vrhunskih igrača. Stalno pričamo o Bogdanoviću ili da je ovde Teodosić -  govorio je Đurović tokom Evrobasketa.

Selektor je govorio i o kritikama na svoj račun nakon Eurobasketa, ali se dotakao još jednom i odluke da ne vodi Miloša Teodosića na Eurobasket. Dugogodišnji lider i kapiten nacionalnog tima Srbije bio je viđen na Eurobasketu, a selektor Pešić je ponovio da on nije odstranio Teodosića, ali da preuzima odgovornost za takvu svoju odluku kada je Eurobasket u pitanju.

- Da vam kažem ja znam odakle to dolaze i zbog toga me to previše ne dodiruje, ja sam kao i svi drugi. Svi smo mi isti i pomalo različiti. Posao trenera je da donosi odluke. Njega je neko pozvao, postavio ga, taj trener je to prihvatio i samim tim što je to na obostrani dogovor napravljeno, podrazumeva se da taj trener preuzima odgovornost - počeo je Pešić, a onda nastavio:

Pogrešno je apsolutno i namerno, ali to je medijima zanimljivo... Teodosić nije odstranjen niti zbog discipline niti zbog nediscipline, ja sam to na precizan način objasnio i Milošu i javnosti - objasnio je selektor Srbije.

Želeo je posebno da istakne da zasluge Miloša Teodosića vezane za uspehe u nacionalnom timu niko ne može da mu otme ili izbriše!

- Drugo on je vi kažete bio zaslužan, ne! On je i dalje zaslužan kao što su i svi ostali zaslužni i pre njega. To ti niko ne može uzeti - naglasio je on.

Ipak, na kraju smatra da je doneo odluku koja je bila najbolja za ekipu koju je vodio.

- Ali dođe trener i shvati da ekipa treba da ide u ovom pravcu, a za to su potrebni ti detalji na velikoj slici. To što sam ja vređan, omalovažavan, od određenih mojih kolega ne dodiruje me. Jer kakav bi bio život bez dušmana? Prema tome bez dušmana nije moguće! On može i da se okrene kao pokretačka motiaciona snaga za ono što dolazi. Međutim pošto me dušmani ne dodiruju ja se ne bavim njima - završio je Pešić.

(Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Petak
19:00
Lok. Leipzig
Viktoria Berlin
Petak
20:45
Salzburg
Sturm Graz
Petak
21:00
Chelsea
Fulham
Subota
13:00
Braunschweig
Heidenheim
Subota
13:00
Jahn Regensburg
Bielefeld