Radonjić o ostanku u Zvezdi: Moja želja nije sporna, ali...

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da je ekipa osvajanjem trećeg trofeja uspela da završi izuzetno tešku i napornu sezonu, tokom koje su imali velikih problema sa povredama.

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su titulu u Superligi Srbije, pošto su na gostovanju u drugom meču finalne serije pobedili FMP sa 71:59. Zvezda je tako osvojila treću titulu ove sezone nakon Kupa Radivoja Koraća i ABA lige.

- Mislim posle jedne izuzetno teške, naporne i zahtevne sezone večeras smo trećim trofejem uspeli da završimo sve to. Verovatno bi mnogo toga moglo da se priča. Sezona koja je maltene od prvog dana bila praćena ozbiljnim problemima koje smo imali. U pripremni period ušli smo sa povredama, a videli ste i večeras da nismo bili kompletni - rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Za najkorisnijeg igrača (MVP) finalne serije proglašen je igrač crveno-belih Nikola Ivanović. Radonjić je čestitao članovima kluba i igračima na osvojenim titulama.

- Na kraju smo došli do završetka sa trofejem i naravno čestitao bih svima na ogromnim naporima čitave sezone, predsedniku kluba Nebojši Čoviću, članovima uprave, stručnom štabu, doktorima, i najvažnijim protagonistima, igračima. Čestitam i navijačima večeras su ponovo napravili jedan ambijent i zahvalnost naravno - dodao je on.

Trener Zvezde istakao je da je utakmica bila veoma iscrpljujuća, kao i da se video umor igrača. Radonjić je dodao da je ovo ujedno bila jedna od najtežih sezona.

- Bila je i ta sezona gde smo posle dugog niza godina došli do uspeha, sigurno je da će ta sezona ostati upamćena po mnogo čemu. Ja sam u trenutku dok sam imao pauzu gledao te utakmice i sebe uhvatio da nisam bio dovoljno svestan veličine uspeha - rekao je on.

Radonjić je istakao da je sada vreme za slavlje, a da će posle obaviti razgovore sa klubom o nastavku saradnje.

- Želja nije sporna, mislim da sada treba da slavimo jer smo to zaslužili, a onda u narednim danima će ići razgovori - rekao je Radonjić.

(Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Petak
21:00
Osasuna
Sevilla
Petak
21:00
Nantes
Lille
Petak
21:15
Famalicao
Braga
Subota
13:30
Aston Villa
Everton
Subota
16:00
Arsenal
Leicester