Kalinić se pokajao: Izjava o Kosovu loše protumačena, to me boli

Nikola Kalinić se ove sezone vratio u Crvenu zvezdu i dočekan je na nož od strane navijača zbog izjave od pre dve godine o Kosovu i Metohiji.

- Hajde da rešimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje. Niko ne živi od prošlosti i što se pre pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, imali smo svetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi sveta - izjavio je tada Kalinić kao košarkaš Fenerbahčea.

Sada se oglasio u izjavi za SportKlub kako bi iskazao pokajanje, ali i da bi smirio tenzije.

- Žao mi je što je moja izjava oko Kosova i Metohije pogrešno preneta, shvaćena i protumačena. Zbog svega toga se loše osećam i to me kao mladog čoveka boli. Nisam imao nameru da bilo koga povredim, bilo kojom svojom izjavom i potezom, i ako se to dogodilo, izvinjavam se. Moram da naglasim da je za mene Kosovo i Metohija neizostavni deo Srbije i da tako treba da ostane zauvek - izjavio je Kalinić.

- Mislim da je važ da podsetim javnost da sam sa reprezentacijom svoje drže Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Madridu 2014. godine, kao i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Osvajac sam Evrolige 2017. godine u Istanbulu, gde sam po završku finalne utakmice stavio na sebe zastavu svoje drže Srbije. U prilog svemu ovome, odlučo sam da doniram jednu svoju mesečnu platu crkvi namenski za pomoć srpskom narodu na Kosmetu - poručio je Kalinić.

(Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Sreda
21:00
Benfica
Bayern M.
Sreda
21:00
Lille
Sevilla
Sreda
21:00
Man. Utd.
Atalanta
Sreda
21:00
Young Boys
Villarreal
Sreda
21:00
Zenit
Juventus