Bulut surovo realan: Da smo deset puta igrali sa Rusima, svih deset bismo dobili, ali tu jednu nismo mogli

Najbolji srpski i svetski basketaš Dušan Domović Bulut je posle osvajanja bronzane medalje istakao da mu je žao zbog poraza u polufinalu i kao da i dalje veruje da je Srbija najkvalitetnija ekipa na turniru.

- Uspeli smo da se vratimo nakon teškog meča sa Rusijom. Uvek smo ih pobeđivali, i sada kada bismo igrali deset utakmica u nizu, deset bismo mi pobedili. Ali tu jednu nismo mogli. Žao nam je naravno, i dalje verujemo da smo najkvalitetnija ekipa na turniru, ali to je basket - rekao je Bulut.

- Naoštrili smo se da uzmemo bronzanu medalju, presabrali smo se nakon polufinala, popričali među sobom i odlučili da krenemo na sve ili ništa - dodao je najbolji svetski igrač ovog sjajnog sporta, koji ima ogromnu tradiciju na raznim delovima planete, ali je tek poslednjih decenija počeo da zvanično funkcionše.

Dejanu Majstoroviću je od svih najteže palo što se nismo plasirali u finale, što je on i umeo da verbalizuje.

- Zaplakao bih. Nije to način na koji je trebalo da izađemo na teren. Dogovorili smo se da, ipak, izađemo na teren protiv Belgije s novim pristupom i damo sve od sebe u borbi za bronzu. Lepše je kada se ode kući sa medaljom - rekao je Majstorović, prenosi Olimpijski komitet Srbije.

(Foto: MN Press)


<

Top ponuda mečeva

Vreme Domaćin Gost
Petak
19:00
Radnik S.
Vojvodina
Petak
20:30
Hertha
Greuther Furth
Petak
20:45
Sassuolo
Torino
Petak
21:00
Newcastle
Leeds
Subota
01:00
Penarol
Fenix