18+

ODGOVORNO KLAĐENJE

ODGOVORNO KLAĐENJE podrazumeva sve vrste igara na sreću koje se upražnjava pod kontrolom. Motivisano je idejom koja se svodi na odluku o razonodi pojedinca tako da izdvoji sumu novca shodno mogućnostima uz uslov da prekine igru bez obzira da li je dobio ili ne. Osnovni cilj je da se ljubitelji kladionice podstaknu na razmišljanje da je klađenje/kockanje zabava sa mogućnošću dobitka.

 

 • Edukacija u prepoznavanju simptoma zavisnosti

          U skladu sa društvenom odgovornošću, Sportska kladionica Soccer je 2011. godine pristupila projektu "Moguće je prekinuti", koji je pokrenula Specijalna bolnica za bolesti zavisnosti iz Drajzerove. U okviru projekta je više od 600 zaposlenih prošlo edukaciju u prepoznavanju simptoma zavisnosti od igara na sreću i dobilo Vodič za zaposlene u formi svojevrsnog priručnika. Edukacija je još uvek u toku a obuka se organizuje na šest meseci za novo osoblje u Sportskoj kladionici Soccer. Svim zaposlenima koji je završe uručuju se, u skladu sa međunarodnim standardima, individualni sertifikati. Takođe, sertifikati se nalaze i u svim Soccer poslovnicama čije je osoblje završilo pomenutu edukaciju. Zaposleni u Sportskoj kladionici Soccer su tokom edukacije usvojili osnovna znanja o zavisnosti igara na sreću. Vodič predstavlja doprinos daljem razumevanju kako se nekontrolisana igra na sreću može pretvoriti u problem sa posledicama, ne samo po igrača već i po njegovu okolinu, porodicu i društvo u celini. Vodič nedvosmisleno ukazuje da zaposleni ne treba da se bave dijagnozom zavisnosti, jer to znaju i mogu isključivo edukovani profesionalci u svojoj oblasti, ali da isto tako nije potrebno biti ekspert da bi se nekome dala informacija gde može da se obrati za pomoć.

 

 • Maloletna lica

Shodno Zakonu o igrama na sreću Republike Srbije, osobe mlađe od 18 godina nemaju mogućnost klađenja kako u poslovnicama, tako i na sajtu Sportske kladionice Soccer. Mere predostrožnosti koje SK Soccer primenjuje podražumevaju niz provera sa ciljem da onemogući maloletnim licima da se klade. SK Soccer zadržava pravo da zatraži verifikaciju dokumenata od bilo kojeg korisnika i može blokirati račun dok ne primi adekvatan dokaz. Kako ne bi došlo do zloupotrebe tuđih naloga, savet za roditelje je da dodanto instaliraju programe za ograničavanje sadržaja i eventualno filtriranje.

 

Da li je kockanje Vaš problem?

IGRANJE IGARA NA SREĆU

Igre na sreću mogu da budu uzbudljivo zadovoljstvo, ali ne treba zaboraviti da sa sobom nose i određene rizike koji mogu odvesti u zavisnost i stvoriti brojne probleme. Problemi sa kockanjem/klađenjem često ostaju "nevidljivi" za porodicu i okolinu, a neretko i za samu osobu koja je u problemu upravo zbog neprepoznavanja prisustva problema. 

ZNACI MOGUĆEG PROBLEMA SA KOCKANJEM/KLAĐENJEM:

 • Kockanje i klađenje Vam služi kao način bekstva od problema i usamljenosti?
 • Mislite da je kockanje/klađenje dobar i lak način da se zaradi novac?
 • Porodica i prijatelji su zabrinuti zbog Vašeg kockanja/klađenja?
 • Želite da prestanete sa kockanjem/klađenjem ali ne znate kako to da učinite?
 • Imate problem u porodici, na poslu i sa prijateljima zbog Vašeg čestog kockanja/klađenja?
 • Kada mislite na kockanje/klađenje da li osećate telesne simptome kao što su na primer ubrzani rad srca, vlažni dlanovi, "žmarci"...?
 • Patite li zbog svog igranja igara na sreću?
 • Bavite li se u svojim mislima kombinacijama, brojevima, vraćanjem izgubljenog ili rezultatima klađenja i sportskim rezultatima?
 • Verujete da možete da predvidite rezultate klađenja?
 • Govorite neistinu okolini o svom kockanju/klađenju?
 • Ulazite u sukobe zbog kockanja/klađenja?
 • Izgubili ste posao ili porodicu zbog kockanja/klađenja?

Ukoliko ste obeležili kao potvrdno jedno ili više pitanja, trebalo bi da razmislite o svom kockanju/klađenju. Ako ste zabrinuti zbog svog kockanja/klađenja ili za nekoga do koga Vam je stalo, od nas možete dobiti pomoć i savet (info@soccerbet.rs).